GORAN VUČEVIĆ:

Više nas cijene vani nego kod nas, tu još možete čuti 'nije ovaj Modrić nešto'

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
24.03.2015.
u 12:50

- Modrić i Rakitić odigrali su vrlo dobro, pogotovo Luka - rekao je izbornik Kovač

Brazil, Francuska, Španjolsku nećemo računati, i Hrvatska... Naša mala državica s nešto više od 4 milijuna stanovnika stala je uz bok Francuskoj sa 66 milijuna žitelja i Brazilu u kojem živi više od 200 milijuna ljudi. Da, o El Clasicu je riječ, o Barceloni i Realu.

Samo su Brazil (Neymar, Dani Alves i Marcelo), Francuska (Mathieu i Benzema) i Hrvatska od svih svjetskih država imali predstavnike u prvih jedanaest u obje momčadi. Kakva čast, kakav značaj za Hrvatsku. Luka Modrić i Ivan Rakitić važne su poluge u Realu i Barceloni.

Vučević: Vani nas više cijene

– To što smo imali dva igrača u najvećem svjetskom derbiju, iznimna je čast za Hrvatsku. Jeste vidjeli kakve je ovacije doživio Rakitić kad je izlazio iz igre? Ili Modrić... Kakav igračina. A kod nas ćete još čuti "nije ovaj Modrić nešto" i slično. Više nas cijene vani nego kod nas – oduševljen je Hajdukov sportski direktor Goran Vučević, nekadašnji igrač Barcelone, onim što je hrvatski nogomet doživio u El Clasicu.

Ovaj put Barcelona je odnijela pobjedu, bilo je 2:1, sve zajedno bio je to spektakl

– Onu koreografiju s početka utakmice nikada neću zaboraviti – govorio je Rakitić nakon utakmice.

Modrić je još uvijek gledao prema minutama kada je Real bio bolji:

– Bili smo bolji u prvom poluvremenu, mogli smo dati dva–tri gola. A Suarezov gol nas je presjekao.

Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme, Modrić je dao točnu dijagnozu. S tim da su dan poslije sa španjolskih naslovnica vrištali naslovi "Real je trajao dok je Modrić imao snage". Tako je i bilo, Luka je bio maestralan nekih 60 minuta, a onda je ona stanka od četiri mjeseca uzela svoj danak. Nije mogao držati ubitačni ritam utakmice.

– Obojica su bili na svom nivou, pa i više od toga. Modrić je dirigirao igrom Reala dok je imao snage, ipak je iza njega duga pauza. A Rakitić se žrtvovao za momčad, zatvarao je stranu na kojoj su bili Cristiano Ronaldo i Marcelo. Odradio je odličan taktički posao, zbog toga je možda patila njegova igra u kreaciji. Ali to je tako u derbiju. I Rakitića i Modrića treneri obožavaju, oni obavljaju zadatke koji su nekome nevidljivi, ali su iznimno važni za momčad. Bio je to spektakl, utakmica je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Ipak, čini mi se da je pobjeda Barcelone zaslužena – kaže Vučević.

Luka još nije na 100 posto

Pozorno je zbivanja na Camp Nouu pratio i hrvatski izbornik Niko Kovač. Njegova prva misao bila je da Modrić i Rakitić bez ozljeda završe utakmice.

– Real je mogao izvući i bod. Mene su, naravno, najviše zanimali Modrić i Rakitić. Vrlo dobro su igrali, pogotovo Luka koji je bio tri mjeseca izvan stroja. Vidi se da ništa nije izgubio od onoga što je imao i prije ozljede. No budući da je malo igrao, sigurno još nije na sto posto svojih mogućnosti. Protiv Norveške će duljina njegova nastupa ovisiti o kretanju rezultata – kazao je Kovač.

Može izbornik zadovoljno trljati ruke, pod kormilom ima dvojicu senzacionalnih nogometaša o kojima priča cijeli planet. Nedjeljni dvoboj na Camp Nouu ostat će upisan i u hrvatsku povijest. Prvi su put naša dva igrača istrčala kao prvotimci, jedan naspram drugog, u El Clasicu. 

– U današnje vrijeme, kada vladaju astronomski iznosi, kada klubovi poput Barcelone i Reala mogu birati koga god žele, imati igrače u ta dva kluba nešto je iznimno vrijedno – poentirao je Vučević.

>> Modrić je igrao pod temperaturom, propustit će trening reprezentacije!

Komentara 15

TO
tony111
13:10 24.03.2015.

Modrić možda nije najbolji igrač Reala, ali je sigurno najvažniji. Doktor nogometa.

MA
Manolo46
13:47 24.03.2015.

Nije to stvar cjenjenja nego je stvar u tome da Hrvati nemaju pojma o nogometu, odnosno nas par ima koji shvaćamo igru, a njih 99% o tome nema blagog pojma. Njima je to preteška igra, prekoplicirana, puno je njima poo 11 igrača sa svake strane. pa još suci, pa lopta, pa kad igrači tijekom igre mjenjaju pozicije, kako da to sve isprati mozak koji je okljaštren 45- godišnjim vladavinom komunizma?

KA
kajinx
14:58 24.03.2015.

Naravno da će „naši“ navijači Zvezde i Partizana uvijek pisati negativno o svemu što je hrvatsko. Pitajte Jovanovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije