Dinamo

Više od pet godina Zajec nije vodio niti jednu momčad

'spektar....240601 velimir zajec snimio  tomo vicic'
'Photoshop'
24.05.2010.
u 20:30

Dinamov izvršni dopredsjednik kaže da je Zajec od početka bio jedini pravi kandidat, očito je Zeki veliki plus što je jedini rekao da je spreman doći odmah.

Velimir Zajec od početka je jedini kandidat za Dinamovu klupu, izvršnom dopredsjedniku plavih Zdravku Mamiću očito se svidjelo što je na otvoreni poziv legendama Dinama prvi i jedini rekao - dolazim. Ostali nisu reagirali onako kako bi se to svidjelo Dinamovim čelnicima. Zeko je jasnim odgovorom očito pridobio Mamića. I u utorak će se dogoditi taj susret. Iako, ne bi to bio njihov prvi kontakt. Premda je Zajec dosad tvrdio da je kontakta bilo samo preko posrednika, prije nekoliko dana su se čuli da bi dogovorili termin sastanka. I tada je Mamić od Zajeca čuo ono što je htio: – Kad treba doći?

Prvi Dinamov čovjek nije ubrzavao Zekin povratak u Zagreb, tako da će u utorak razgovarati o poslu.

Zajec je legenda plavih. Valjda nije zaboravio kako je raditi s igračima. Jer, prošlo je dosta vremena otkako je zadnji put vodio momčad. Ne računamo li prijatelje s kojima igra na svom posjedu u Draganiću, zadnji put bio je na klupi još početkom travnja 2005. Tada je njegov Portsmouth izgubio od Fulhama, nakon te utakmice Zeko se vratio u direktorsku fotelju i više nije silazio u svlačionice. U radnoj knjižici nema mnogo upisanih godina staža kao trener. Osim u Portsmouthu u kojem je bio od 24. studenoga 2004. do 7. travnja 2005., bio je i trener Panathinaikosa u sezoni 1996./1997., te Dinama 1998./1999. U Portsmouthu je vodio 21 utakmicu i zabilježio pet pobjeda, četiri remija i 12 poraza. S Panathinaikosom nije uspio izboriti nastup u Europi, a u polufinalu kupa izbacio ga je Olympiacos.

Dinamo njegovu trenersku eru, pogotovo europsku, pamti po velikim rezultatima. Pobijedio je Ajax i Porto, remizirao s Olympiacosom i uz prije osvojeni Kranjčarov bod, bio je drugi. Nažalost, tada je dalje išao samo jedan. Smijenjen je nakon 0:1 poraza od Rijeke (gol Balabana) koja je tada preuzela prvo mjesto na tablici. U 14 prvenstvenih utakmica postigao je 11 pobjeda, uz tri poraza. Stručni stožer Zajec, Braović, Mlinarić, Deverić, Stinčić, naslijedio je stožer Ilije Lončarevića.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
20:37 24.05.2010.

zajec kaj si bnorev??????????

OB
-obrisani-
21:03 24.05.2010.

te Dinama 1998./1999. ..tko to laze...tad je bila CROATIA....a ne ova sprdnja s ovim strancima...

EU
EUPatriot
08:11 25.05.2010.

Više od pet godina Zajec nije vodio niti jednu momčad što govori o tome da se nije zasition nogometa, da se dobro odmorio i da je vrlo visoko motiviran da ponovo radi u nogometu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije