BLANKA U MONACU

Vlašić: Osjećam da bih uskoro mogla srušiti Štefku

Blanka Vlašić
AFP
22.11.2009.
u 16:12

Svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić stala je pred novinarske mikrofone u Monacu gdje će u kasnijim satima nedjelje biti izabrani najbolji atletičari sezone.

O razlici u pristupu u ovoj u odnosu na prošlu sezonu hrvatska je visašica rekla:

- Odlučila sam se više odmarati i uživati u natjecanjima i svemu što me okružuje. Plakala sam dan prije Svjetskoga prvenstva u Berlinu, jer sam osjećala pritisak. Ali, još uvijek uživam u svakom trenutku.

Srebrnu medalju s Olimpijskih igara 2008. godine Blanka je ovako prokomentirala:

- To svakako nije mrlja moje karijere. Preskočila sam 205 centimetara i osvojila srebrnu medalju, imala sam i slabijih natjecanja kroz karijeru.

O najdražim mitinzima...

- U Splitu, naravno. Ženski miting skoka u vis koji imamo usitinu je sjajan, a prošle ga je godine pohodilo 12.000 ljudi. I u Zagrebu je uvijek divno. Svagdje gdje idem osjećam sjajnu energiju publike i čini mi se kao da uistinu žele da dobro skačem.

Nešto i o planovima za 2010. godinu:

- Sezonu ću započeti krajem siječnja. Želim raditi na dosljednosti i popraviti prosjeke svojih skokova - odgovorila je Blanka, označivši Svjetsko dvoransko prvenstvo u Dohi i Europsko prvenstvo u Barceloni vrhuncima sezone.

U subotu navečer Blanka je bila među atletičarima koji su prezentirali Dijamantnu ligu, novi format natjecanja koji kreće sljedeće godine i u koji će biti uključeno 14 mitinga diljem svijeta.

Zanimljivo je da je jedna od voditeljica priredbe bila svjetska prvakinja na 400 metara i Blankina konkurentica za naslov najbolje svjetske atletičarke u 2009. godini. Amerikanka je tražila našu atletičarku da prokomentira koncept Dijamantne lige i želju organizatora da imaju što više izravnih dvoboja najboljih atletičara po disciplinama.

- Dijamantna liga je velika prilika da se natječem protiv najboljih svjetskih visašica.  To mi je veliki motiv.

Richards je pitala Blanku i o mogućnosti rušenja svjetskog rekorda, podsjetivši da je nagrada za to u Dijamantnoj ligi 50.000 dolara.

- Osjećam da svjetski rekord dolazi. Nadam se da će se dogoditi na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije