Valdas Dambrauskas

Hajdukov trener uoči teškog gostovanja: Volim Goricu, ali moj život sad je Hajduk

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
05.02.2022.
u 12:10

- Znam većinu igrača i gledao sam njihove utakmice kad sam bio u Bugarskoj, ali svaka nova informacija mi je dobrodošla.

Za Hajdukova stratega Valdasa Dambrauskasa susret 22. kola Prve HNL je poseban. Naime, u toj utakmici 45-godišnji trener splitskih bijelih suprotstavit će će se u subotu u 15 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici momčadi Gorice koju je vodio od veljače 2020. do siječnja 2021.

- Velika Gorica, tamošnji klub, njegov predsjednik, moji bivši pomoćnici i igrači uvijek će mi ostati u lijepom sjećanju, stekao sam ondje prijatelje za cijeli život, ali moj život sada je Hajduk. Imamo jasan plan: 17 pobjeda u drugom dijelu prvenstva. Pobijedili smo Šibenik, ostalo nam je da ih izborimo još 16 - rekao je litavski strateg.

23.10.2021., Split - 13. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Hajduk-Gorica. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk se posljednjih godina nije najbolje snalazio na gostovanjima kod momčadi iz okolice Zagreba, a to najbolje pokazuje međusobni omjer koji govori da je Hajduk u posljednjih devet gostovanja kod Gorice samo jednom pobijedio. U ispravljanju toga negativnog omjera trebao bi mu pomoći upravo trener Dambrauskas, koji ima puno informacija o igračima Gorice.

- Znam većinu igrača i gledao sam njihove utakmice kad sam bio u Bugarskoj, ali svaka nova informacija mi je dobrodošla. Ozbiljna je to i zanimljiva momčad. Poštujemo je, ali poštujemo i Hajdukov grb i dres i želimo pobijediti i igrati onako kako naši navijači žele - rekao je Dambrauskas te se na kraju osvrnuo na glasine da će Hajduk dovesti novog napadača.

- Imamo Livaju, Mlakara i Ljubičića, momčad je mlada, ali talentirana. Bude li se razvijala kako treba, Hajduk će imati najbolju momčad u Hrvatskoj - zaključio je trener Hajduka, kojem će danas problem biti kako složiti vezni red.

Naime, zbog žutih kartona neće igrati vezni igrači Fossati i Vuković, a vjerojatno će ih zamijeniti Grgić i Atanasov.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentara 2

IS
istina00
14:00 05.02.2022.

nema straha za ajduka dok je na čelu HNSa ajdukovac kustić...bit će penala za ajduk kao uvijek do sada!

DU
Deleted user
14:05 05.02.2022.

Suci, izmisljeni penali, crveni kartoni, hns sa priglupim objasnjenjima necega sta kosi sa zdravim ocima i razumom kad je u pitanju penal za hajduk ili faul ili crveni karton, u isto vrime se igranje rukom za korist Dinama ne svira, Dinamu se ponistavaju golovi iz rjetkih penala dosudjenih itd itd, zalosno je bit navijac hajduka, i dabogda sve izgubili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije