UOČI GORICE

Valdas Dambrauskas: Hajduk će biti najbolji u ligi ako se nastavi razvijati kako treba

Valdas Dambrauskas
04.02.2022.
u 08:05

- Imamo Livaju, Mlakara i Ljubičića, ali smo mladi i talentirani. Ako se budemo razvijali kako treba, ovo će biti najbolja momčad u Hrvatskoj.

Dva dana nakon što je u svojoj Litvi proglašen najboljim nogometnim trenerom za 2021. godinu, strateg Hajduka Valdas Dambrauskas najavio je za njega poseban susret 22. kola Prve HNL. U tom će se dvoboju 45-godišnji stručnjak vratiti u Goricu koju je vodio od veljače 2020. do siječnja 2021. godine jer u subotu od 15 sati Hajduk gostuje na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

- Gorica je za mene posebno mjesto, od predsjednika, asistenata, igrača, napravili smo dobre stvari i stekao sam prijatelje za cijeli život, ali moj život je sada Hajduk, to moram braniti. Imali smo plan; 17 pobjeda u drugom dijelu. Dobili smo Šibenik, ostalo ih je još 16 - rekao je litavski strateg.

19.12.2021., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek. Trener Hajduka Valdas Dambrauskas Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Hajduk se posljednjih godina nije najbolje snalazio na gostovanju u okolici Zagreba, a na to najbolje ukazuje međusobni omjer koji govori da je Hajduk u posljednjih devet gostovanja kod Gorice odnio tek jednu pobjedu. U ispravljanju tog negativnog omjera trebao bi im pomoći baš Dambrauskas koji bi trebao imati puno informacija o igračima Gorice.

- Znam većinu igrača i gledao sam njihove utakmice kad sam bio u Bugarskoj, ali svaka nova informacija je dobrodošla. Oni su ozbiljna i zanimljiva momčad, imali su dosta nesreće. Poštujemo ih, ali poštujemo i Hajdukov grb i dres, želimo pobijediti i igrati onako kako naši navijači žele - rekao je Dambrauskas, te se na kraju osvrnuo na glasine da će Hajduk dovesti novog napadača u ovom prijelaznom roku:

- Imamo Livaju, Mlakara i Ljubičića, ali smo mladi i talentirani. Ako se budemo razvijali kako treba, ovo će biti najbolja momčad u Hrvatskoj - zaključio je trener Hajduka.

Hajduk je uoči ovog susreta četvrti s 38 bodova uz susret manje, a Gorica peta s 29 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentara 11

IS
istina00
09:06 04.02.2022.

ovo veličanje hajduka uVL je 3x gore nego u splitskoj SD

US
Uvijek SPREMAN
08:56 04.02.2022.

možda,ako bude drugi a poslije NE osvajanja prvenstva slijedi TOTALNI raspad sistema

BJ
bjmaro
08:55 04.02.2022.

Bilo bi zgodan i neki afirmativan članak i o Dinamu, a ne samo o Hajduku. Mi Dinamovci smo vjerni čitatelji VL i ovog portala i volimo Dinamo.. Čisto za informaciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije