Osude Jovanovićeve izjave u nogometnim krugovima

Vrbanović: Najzagađeniji? Pa nogomet je ogledalo društva

'19.10.2011., Zadar - U Arsenalu Kukuriku koalicija predstavila je svoj izborni program. Nastupali su Zoran Milanovic, Ranko Ostojic i Zeljko Jovanovic. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
'Filip Brala/PIXSELL'
13.12.2011.
u 19:18

– Nemam nikakav komentar, nemam što komentirati. Je li nogomet zagađen? To će se tek vidjeti – ustvrdio je šef HOO-a Zlatko Mateša.

Budući ministar znanosti, obrazovanja i športa, SDP-ov jurišnik Željko Jovanović oštro je napao nogomet:

– Uzmemo li da je korupcija poput močvare i da u njoj žive komarci koji šire malariju, ne može se protiv malarije boriti tako da se ubija komarca po komarca, treba isušiti cijelu močvaru. A močvara je u nogometu jako velika, HNS je najzagađeniji dio našeg društva!

Jasno je da je takva izjava morala uzdrmati sve nogometne djelatnike, no u ovakvoj situaciji, kada su nogometašima uhvaćenima u namještanju utakmica izrečene zatvorske kazne, a sudački su šefovi u pritvoru, rijetki su se glasno usprotivili Jovanoviću. Najrječitiji je bio Dinamov glavni direktor Damir Vrbanović:

– Naravno da se ne mogu složiti s tvrdnjom da je nogomet najzagađeniji dio društva. Nogomet je samo zrcalo stanja u našoj državi, nogomet je, kao i sport općenito, godinama bio osuđen na improvizaciju i borbu za vlastitu egzistenciju.

>>Cijeli tekst pročitajte u srijedu u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije