GORAN VUČEVIĆ Možda se opet vidimo za pet-šest godina

Vučević: Bio sam na rubu suza

Foto: Renato Branđolica
import
27.10.2008.
u 11:32

Odluku o odlasku nije pokolebao ni upad u poljudske urede nezadovoljnog navijača koji je želio da trener Vučević ostane na klupi. Goran Vučević sastao se s predsjednikom Hajduka Matom Perošom i u četiri oka priopćio mu svoju odluku o odlasku. Hajduk i Vučević razišli su se sporazumno.

Oproštaj s igračima
Nakon što su se Vučević i Peroš zajednički obratili javnosti, bivši trener se na ručku, točno u podne, oprostio s igračima.


Snimio: Mario Velić

- Pozdravili smo se, sve je trajalo kratko, minutu-dvije. Bio sam na rubu suza, skupilo mi se - govorio je Vučević, a u oku mu je zaiskrila suza.

Prije oproštaja s igračima Vučević je govorio o svojim razlozima. Naravno, nije izostala zahvala upravi.
- Odnos s predsjednikom Perošom bio je odličan. A igrače bih želio zaštititi, za mene su oni najbolji na svijetu. Imali smo odličan odnos, ne bih želio da se sad sve svali na njih. Glavni razlog mog odlaska su loša igra i loši rezultati. Igrači ne mogu napraviti čuda, ako to nisu u stanju. Iz momčadi sam nastojao izvući maksimum i kada bih uspio onda bismo pobjeđivali, kao u susretu protiv Dinama. Ali, često mi to nije uspijevalo - kazao je Vučević.

Posebno poglavlje posvetio je svojim pomoćnicima Miši, Vujoviću, Računici i Gabriću.
- U povijesti kluba nije se radilo s više ljubavi, poštenja i profesionalizma. A novom treneru bit ću na raspolaganju - kazao je Vučević.

Ništa ne bih mijenjao
Stalno se govori o limitiranoj momčadi. Bi li Vučević, da sada ponovno sjedne na klupu, neke stvari napravio drugačije?

Ante Miše vodi utakmicu protiv Konavljanina


Plan se nije mijenjao, Hajduk je otputovao prema Konavlima, smjestit će se u Cavtatu. Momčad će voditi Vučevićevi pomoćnici Ante Miše i Zlatko Vujović.
- Vodit ćemo tu utakmicu i onda u četvrtak svoje mandate dati na raspolaganje. Svi zajedno odlazimo, takav je dogovor - rekao je Miše.

- Pobjeda u Maksimiru pokazala je put kojim se može doći do naslova. Nažalost, to mi nije uspjelo. No, da ponovo sjednem na klupu, sve bih napravio isto, ni milimetar ne bih odstupio - kazao je Vučević.

Još je jednom ponovio razloge odlaska.
- Rezultat, zbog njega odlazim. Hajduk ne može i ne smije ne pobijediti Inter, izgubiti od Croatije i Zadra - rekao je Vučević.

Hajduk je s Vučevićem računao dugoročno. A on je nekako naglo otišao.
- Odluka nije bila nagla, a znao sam da će me predsjednik nagovarati, pa sam zbog toga, prije nego što sam mu kazao da odlazim, to objavio javnosti. Pogriješio sam, ali htio sam izbjeći nagovaranja. Nije mi bilo lako slušati navijače nakon poraza u Zadru - kaže Vučević, koji je još jednom ponovio ono što je stalno govorio.

- Želio sam pojačanja u zimskoj stanci, želio sam ih i prije početka sezone, ali nisu došla.

Jutros smo kontaktirali s bivšim hrvatskim izbornikom Zlatkom Cicom Kranjčarom, koji nije krio da bi volio krenuti stopama svojeg sina, odnosno iz Zagreba preseliti u Split (svojedobno Nikograd).

- Moje su torbe uvijek spremne. Priznajem, godi mi što me se spominje u kontekstu trenera Hajduka. Za mene bi bilo velik izazov sjesti na poljudsku klupu - kazao je Cico.

Kao trenerske opcije spominju se još Ivo Šušak, Luka Bonačić, Krunoslav Juričić, Zoran Vulić...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije