HOĆE LI ALEN?

Vučević u Barcelonu otišao kao najbolji igrač lige pa se nije probio..

Goran Vučević
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Autori: Ozren Maršić, Ante Buškulić
28.02.2014.
u 09:30

- Nezgodno mi je kao sportskom direktoru Hajduka govoriti o igraču Dinama. Uostalom, ovo su neka druga vremena. I iskreno, dosadila su mi više ta uspoređivanja, ja sam u Barcelonu otišao kao najbolji igrač hrvatske lige - kazao je Vučević.

Spektakularan transfer Gorana Vučevića u Barcelonu za osam milijuna dolara bio je senzacija ljeta 1992. Tada najbolji igrač hrvatske lige potpisao je sedmogodišnji ugovor s Barcelonom, koju je vodio Johan Cruijff i baš inzistirao na Hajdukovoj desetki. No, Vučević je morao u Barcu B.

- Tajna je u trokutu, koji se uvježbava na treningu. Tek kad se igrači postave u trokut, kratkim dodavanjima kreću prema golu - jednom je objašnjavao Vučević, koji je u Barceloni B odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova. Igrao je i za prvu momčad, ali ne previše. Tada su smjela igrati tri stranca, a u Barceloni su bili R. Koeman, M. Laudrup, Stoičkov, Hagi, Romario... Nije ni čudo da je Vučević minute skupljao u Barceloni B.

- Nezgodno mi je kao sportskom direktoru Hajduka govoriti o igraču Dinama. Uostalom, ovo su neka druga vremena. I iskreno, dosadila su mi više ta uspoređivanja, ja sam u Barcelonu otišao kao najbolji igrač hrvatske lige - kazao je Vučević.

Zanimljivo, Barcelona je birala između njega i Predraga Mijatovića. Goran je otišao u Barcelonu, a Mijatović u Valenciju, potom u Real. Vučević je otišao na posudbu u Hajduk, s kojim je 1994./95. igrao četvrtfinale Lige prvaka. Slijedile su posudbe u Meridu i Köln, koji je 1997., nakon pet godina ugovora s Barcelonom, otkupio Vučevićev ugovor.

Barcelona B natječe se u drugoj španjolskoj ligi i 14. je među 22 kluba. Dakako, kao i u svakoj normalnoj zemlji, ne može ući u rang natjecanja u kojoj je prva momčad istoga kluba. Vodeći Eibar, Deportivo i Recreativo bježe joj svega 12 bodova, a Real B je 17. s bodom manje.

Tržišna vrijednost Barce B je 21,8 milijuna eura, što je više nego ijedne hrvatske momčadi izuzev Dinama. Vrijednost plavih je 36 milijuna, Hajduka 18,1, Rijeke 16,3 milijuna... Također, Halilović će s četiri milijuna eura biti najvrjedniji igrač, sada su to Planas i Suarez (2,5 mil.). Trener je Španjolac Eusebio (49), a Alen će biti tek četvrti stranac. Ondje su Ie, Portugalac rođen u Gvineji Bisao, zatim Kamerunci Bagnack i Dongou, te Makedonac David Babunski. Njegov je otac bivši nogometaš Boban Babunski, a brat Dorian u mladoj je momčadi Reala! Najstariji igrač Barcelone B ima 25 godina, a pola momčadi manje do 20.

>>Halilović potvrdio: Hvala Dinamu, mojoj prvoj ljubavi, vrijeme je za Barcelonu!

>>Prosinečki: Haliloviću se dogodilo nešto najljepše, grad i klub su posebni

Komentara 6

D2
Dubravko_23
10:05 28.02.2014.

Malo tko je uspio tko je otišao premlad...Vida se morao vraćati u HNL, Tadić isto ( a ni to mu nije pomoglo), Delač završio u Vojvodini, ima jako puno primjera koji baš nisu na Alenovoj strani, a na prste jedne ruke se daju nabrojati igrači koji su uspjeli.

KR
KroničarHr
10:27 28.02.2014.

Ako Halilovic podje u Barcelonu sa saznanjem da tamo u mladjim kategorijama i u drugoj momcadi ima bar trideset momaka koji su jednako i vise talentirani kao on, a da ce ih dva-tri postati vrhunski nogometasi prve momcadi, moguce da uspije. Treba naglasiti da ce u tome kljucnu ulogu imati karakter toga decka, vrhunske sportske i timske vrednote na cemu Barcelona jako inzistira, te obiteljski odgoj kao podloga svega. U Barceloni je kratko svirao jedan Ibrahimovic, neupitno medju dva tri najbolja nogometasa svijeta, sto je i tada bio, ali Barcelona se radije odrekla njega nego mjenjala nacela na kojima pociva. Halilovic je na zalost, nakon sto ga je Stimac pozvao u reprezentaciju uz popratne hvalospjeve medija, svojim ponasanjem na terenu najcesce pokazivao da je potpuno -zapusten u personalnim kvalitetama. I to nije samo mladost. On sad ima priliku i nista vise. Moze postati vrhunski nogometas, za sto treba ogromne promjene, a moze biti jedan od tisuca slicnih koji ce torbariti ligama kako bi ostvarili nekakvu egzistenciju. Mamic mu pedagoski nije ni malo pomogao.

LI
list68
10:43 28.02.2014.

Mislim da ni Halilović neće uspjeti, on ni u "PIHNL", nije ništa posebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije