ABA LIGA

Vukušić uoči Zvezde: Nismo bez šanse

kk cedevita
Daniel Kasap/PIXSELL
21.10.2011.
u 10:48

Cedevita u 4. kolu ABA lige već u petak u 20 sati u beogradskom Pioniru za protivnika ima Crvenu zvezdu.

I dok je momčad Dražena Anzulovića kod kuće svladala Budućnost i Zlatorog, u gostima minimalno poražena od Olimpije, Zvezda je nakon početne pobjede protiv Hemofarma izgubila u Podgorici pa u prošlom kolu kod kuće od Olimpije. Pred igračima trenera Svetislava Pešića imperativ je pobjede, što potvrđuje i krilni centar Cedevite Vedran Vukušić.

– Sigurno nismo bez šanse iako nas čeka veliki izazov, primjerice puna dvorana što zapravo volimo jer ljepše je igrati pred puno gledatelja makar navijali protiv tebe. Taj domaći poraz od Olimpije Zvezdu stavlja pod ogroman pritisak da nas pobijede, ali slično razmišljamo i mi jer, ako želimo na vrh ABA lige, onda moramo pobjeđivati i u utakmicama na strani, protiv odličnih protivnika kakav je svakako Crvena zvezda u Pioniru.

Trener Dražen Anzulović svjestan je da Cedevitu očekuje teška i tvrda utakmica u petak.

– Da, upravo zbog tog Zvezdina poraza od Olimpije kod kuće. Oni rijetko pred svojim navijačima gube dvije zaredom, ali to nas ne opterećuje i probat ćemo doći do vrijednih bodova. Trebamo produžiti kontinuitet što zadnje dvije utakmice nismo imali jer nakon odličnih dijelova znali smo padati.

Sutrašnji protivnici dosta su promijenili roster za novu sezonu, a uz trenera Pešića glavna zvijezda je Amerikanac Morrison, koji je Olimpiji ubacio 30 koševa.

– On je bio treći pick NBA drafta i sigurno je da je njegova individualna kvaliteta neupitna. Mi se kao momčad moramo fokusirati da ga neutraliziramo. Kao sjajni šuter on će ispucati svoju količinu napada, ali pitanje je u kakvom postotku. To ovisi i o nama. Mi moramo kontrolirati utakmicu, ne dopustiti pad na Zvezdinu agresivnost, a riječ je o jednom od najagresivnijih sastava lige. Uz svoju pamet i kvalitetu pokušat ćemo držati tempo i voditi igru što više možemo.

Cedevita je u Domu sportova odradila jutarnji trening te se poslije ručka autobusom uputila u Beograd, u punom sastavu bez ozljeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije