LIGA PRVAKA Danas i sutra igraju se utakmice 3. kola najelitnijeg klupskog natjecanja

Wenger za rođendan želi još bolji Arsenal

wenger-txt.jpg
import
23.10.2007.
u 13:00

Pobijedi li danas Arsenal na svom Emiratesu Slaviju, mirno će igrati tri posljednje utakmice svoje skupine Lige prvaka. Sa stopostotnim učinkom, pobjedama nad svim suparnicima u prva tri kola, život Arsenu Wengeru bio bi vrlo lagodan. Ta prvi je u Engleskoj, nakon devet utakmica ima osam pobjeda i jedan remi, vodeći u Ligi prvaka.

Eduardo u krizi?
Arsene Wenger jučer je imao 58. rođendan.
"Koliko, 58? Uh, to boli. Nisam baš tip koji slavi rođendane, tek večera i onda gledanje utakmice Tottenham - Newcastle na TV-u. Gledat ću sa suprugom. Annie voli nogomet, što mi baš i nije potrebno, važnije mi je da imam dovoljno čistih čarapa", šaljiv je bio menadžer Arsenala.

No, morao je progovoriti koju i o svojoj momčadi.
"Ako već nešto želim za rođendan, onda je to da moja momčad napreduje, da protiv Slavije igra bolje nego što je igrala protiv Boltona. To mi igrači mogu pokloniti", kaže Wenger.

A u susretu protiv Boltona baš i nije bilo dobro.
"U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, Bolton nas je zatvorio. U nastavku su Theo Walcott i Tomas Rosicky donijeli novu pobjedu, naš Eduardo nije blistao."

No, Wenger zna da mu treba vremena za prilagodbu, ali je izjavio i da je naš napadač u maloj krizi.
"Očekujem da će brzo iz nje izaći, i dalje će dobivati prilike i vjerujem da će ih iskoristiti."
Stoga, vidjet ćemo hoće li Eduardo danas biti u početnoj postavi. Jer, ni kritike za igru protiv Boltona nisu mu nimalo sklone. Pa ipak, teško je reći da je Eduardo u nekakvoj krizi, prije je to bio samo jedan slabiji dan.

Već u nedjelju su u Arsenalu objavili da je stadion Emirates za susret sa Slavijom - rasprodan. To je prvi put da se susreću ta dva kluba. Arsenal je u povijesti igrao s praškom Spartom šest puta i svih šest puta pobijedio. A Slavia se četiri puta sastajala s engleskim klubovima i ima jednu pobjedu.

U drugom susretu te skupine H igraju Sevilla i Steaua.

Borba u Glasgowu
Zanimljivo bi moglo biti u skupini E gdje se sudaraju dvije momčadi koje su u prva dva kola postigle po dvije pobjede, Glasgow Rangers dočekuje Barcelonu. Rangersi su na krilima velike (3:0) pobjede nad najvećim rivalom Celticom nagovijestili da su ove sezone spremni za iznenađenja.

U svakom slučaju, jedan od ta dva kluba, Rangers ili Barcelona, više neće imati stopostotni učinak. A netko će se, Stuttgart ili Lyon, maknuti s nule te bar malo ublažiti dosadašnji blijedi dojam i nikakav učinak.


Olakšanje zbog Van Persieja

Robin van Persie zbog ozljede će pauzirati četiri do šest tjedana, no menadžer Arsenala, Arsene Wenger, strahovao je da će pauza biti i puno duža. "Van Persie ima ozljedu medijalnog ligamenta koljena. Strahovali smo da je u pitanju križni ligament, jer bi tada naš napadač morao puno duže pauzirati, gotovo cijelu sezonu. Srećom, nije, i to je dobra vijest. No, i ovako se radi o ozljedi zbog koje će Van Persie dugo biti izvan momčadi", rekao je Wenger. (ts)


Man. United juri za Ronaldinhom

Engleskom prvaku Manchester Unitedu mogla bi se ostvariti četiri godine stara želja da dovede Brazilca Ronaldinha. Naime, nakon posljednjeg Brazilčeva skandala zbog noćnog izlaska, United je krenuo u akciju te je dopredsjednik David Gill započeo pregovore s Barcelonom. (dš)


Mourinho bi radio u Italiji

Bivši menadžer londonske Chelse već je odbacio mogućnost preuzimanja engleske reprezentacije. "Ne bih mogao voditi nijednu reprezentaciju osim portugalske", tvrdi Mourinho, koji priželjkuje trenerski posao u Italiji. "U Engleskoj me mnogi vole i ja obožavam otočki nogomet. Ipak, karijeru želim nastaviti u Italiji, kako bih testirao svoje taktičke sposobnosti u Serie A", kaže Portugalac. (dš)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije