ispred kanađanina i francuza

Wescott uzeo zlato u snowboard crossu

Seth Wescott
AFP
16.02.2010.
u 08:37

Amerikanac Seth Wescott obranio je svoju olimpijsku titulu u snowboard crossu osvojenu u Torinu prije četiri godine, pobjedom u finalnom okršaju Igara u Vancouveru.

Američki 33-godišnji snowboarder mučio se kroz kvalifikacijske runde, ali je kako se natjecanje bližilo finalnim fazama, vozio sve bolje i na kraju je uzeo zlato ispred Kanađanina Mikea Robertsona, koji je unatoč glasnoj podršci domaće publike ostao za nijansu kratak za najsjajniju medalju.

Brončanu je medalju osvojio Francuz Tony Ramoin, dok je Amerikanac Nate Holland finalnu utrku završio na posljednjem četvrtom mjestu, budući se izvrtio praktički na samome startu.

Snowboard je postao olimpijski sport 2006. godine i debi je imao na Igrama u Torinu.

Zimske olimpijske igre, snowboard cross (muški):

1. Seth Wescott (SAD)

2. Mike Robertson (Kan)

3. Tony Ramoin (Fra)

...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije