Zoumu

West Ham novčano kaznio igrača zbog nasilja nad životinjama

Zagreb: Dinamo je u sklopu prvog kola Europske lige izgubio protiv West Hama 0:2
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
09.02.2022.
u 23:28

West Ham je naveo da je svog igrača „maksimalno kaznio u svojim okvirima“, a to je oduzimanje dvotjednog iznosa njegove plaće (oko 300.000 eura). Nogometaš je odmah prihvatio da se ta cifra donira organizaciji za zaštitu životinja

Premierligaš West Ham kaznio je svog nogometaša Kurta Zoume s oduzimanjem dvotjednog iznosa plaće nakon što se u javnosti pojavio video u kojem ovaj igrač fizički nanosi bol životinji. Naime, na društvenim mrežama je objavljen video u kojem Zouma maltretira svog kućnog ljubimca, mačku, tako što je udara nogom i gađa cipelom. Mnogi su vrlo brzo osudili takvo ponašanje 27-godišnjeg nogometaša. Od njegovog kluba West Hama do Društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama.

Također, vrlo brzo je pokrenuta on-line peticija protiv Zoume koju je potpisalo više od 150.000 ljudi koji su tražili da se nogometaša primjereno kazni.

West Ham je naveo da je svog igrača „maksimalno kaznio u svojim okvirima“, a to je oduzimanje dvotjednog iznosa njegove plaće (oko 300.000 eura). Nogometaš je odmah prihvatio da se ta cifra donira organizaciji za zaštitu životinja.

Također, Zouma se odrekao svoja dva ljubimca, dvije mačke, dok traje daljnja istraga.

Engleski mediji su tijekom srijede pisali i kako Adidas namjerava raskinuti ugovor s nogometašem West Hama zbog ovog slučaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije