Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLI DALJE

Za hrvatski dvojac u Frankfurtu 'kriv' je isti čovjek, obojicu doveo iz HNL-a

Champions League, Eintracht Frankfurt vs Olympique Marseille
Foto: Hasan Bratic/DPA
1/4
02.11.2022.
u 09:15

Eintracht je pobjedom u gostima kod Portugalaca osigurao osminu finala Lige prvaka. Trobod su proslavili i naši nogometaši, koji su dali svoj obol slavlju.

Fotofiniš imali smo priliku sinoć gledati u raspletu skupine D u Ligi prvaka. Tudorov Marseille je od vodstva i prolaska protiv Spursa Perišića došao do poraza te ispadanja ne samo iz najelitnijeg klupskog natjecanja, već ostao i bez Europske lige.

Istim je scenarijem završio i drugi dvoboj grupe. Naime, Eintracht Frankfurt stigao je na gostovanje kod portugalskog prvaka Sportinga. Domaćini su u prvom dijelu poveli preko Arthura Gomesa, da bi Nijemci u nastavku zahvaljujući Kamadi i Kolu Muaniju postigli dva pogotka vrijedna tri boda i kao drugoplasirani prošli dalje.

12.10.2022, White Hart Lane, London, ENG, UEFA CL, Tottenham Hotspur vs Eintracht Frankfurt, Gruppe D, im Bild Hrvoje Smolcic (Eintracht Frankfurt #5), Rafael Borre (Eintracht Frankfurt #19), Kristijan Jakic (Eintracht Frankfurt #6) jubeln ueber das Tor zum 2:3 Anschlusstreffer und laufen zum Anstoß // during the UEFA Champions League group D match between Tottenham Hotspur and Eintracht Frankfurt at the White Hart Lane in London, England on 2022/10/12. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Memmler *****ATTENTION - OUT of GER***** Photo: EXPA/ Eibner/ Memmler/EXPA
Foto: EXPA/ Eibner/ Memmler

Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić tako su proslavili plasman u osminu finala i nalaze se među 16 najboljih momčadi Europe. Bivši veznjak Dinama bio je u početnom sastavu, a zamijenio ga je upravo nekadašnji stoper Rijeke u 80. minuti. 

Povremeni hrvatski reprezentativac Jakić u Eintrachtu je od ljeta 2021. i već je s ekipom proslavio trofej Europske lige, dok je Smolčić stigao nakon završetka prošle sezone. Obojicu je na Deutsche Bank Park doveo isti čovjek, Andy Bara.

30.06.2020., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 32. kolo, NK Lokomotiva - NK Varazdin. Andy Bara Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vlasnik agencije Niagara Sports Company, jedne od najvećih posrednika za transfere nogometaša u svijetu, prodao ih je u Bundesligu kao HNL igrače koji dotad nisu imali inozemnog iskustva. Bara je agent brojnim svjetskim licima, poput Danija Olma, Alvara Morate, Lovre Majera i Nacha Fernandeza.

Zanimljivo, hrvatski posrednik zapravo ima tri igrača u njemačkom prvoligašu, jer je uz hrvatski dvojac u Frankfurt prodao i kamerunca Jeromea Onguenea

Standings provided by Sofascore

>> Novinar Večernjeg lista, Tomislav Dasović komentira Dinamovu pobjedu "Dinamo je, u svakom smislu, briljirao"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije