NERAZUMLJIV NEMAR

Za Maradoninu smrt optuženo sedam osoba! 'Umirao je 12 sati bez njege'

Soccer - Argentina Arrive at Glasgow Airport
Foto: David Cheskin/PIXSELL
20.05.2021.
u 12:35

Prijeti im od osam do 25 godina zatvora

Smrt Diega Armanda Maradone mogla se izbjeći, zaključak je stručnog liječničkog vijeća, što znači da je i službeno podignuta optužnica protiv sedmero zdravstvenih djelatnika koji su trebali brinuti o jednom od najvećih nogometaša svih vremena.

Tužiteljstvo San Isidra u optužnici navodi da je riječ o "jednostavnom ubojstvu s namjerom" te da optuženici ne smiju napustiti Argentinu sve dok postupak ne završi.

U dokumentu od 70 stranica vijeće je izjavilo da je Maradona, koji je podlegao srčanom udaru 25. studenoga prošle godine u dobi od 60 godina, "počeo umirati najmanje 12 sati prije trenutka kada je pronađen mrtav u svom krevetu". Pritom, navodi se, nije dobio adekvatnu njegu.

Maradona je umro samo nekoliko tjedana nakon što je podvrgnut operaciji mozga zbog krvnog ugruška.

Upravo zbog toga je argentinski javni tužitelj okupio vijeće od 20 stručnjaka kako bi istražio uzrok smrti i utvrdio je li ona posljedica nemara.

Optuženi su u konačnici Maradonin neurokirurg Leopoldo Luque, psihijatrica Agustina Cosachov i psiholog Carlos Diaz, kao i dvije medicinske sestre, koordinator za njegu i medicinski koordinator.

Prijeti im od osam do 25 godina zatvora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije