Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA PRVAKA HRVATSKE

Cibona sa samo četiri seniora, nauzbudljivije u okršaju Cedevite Junior i Dinama

02.05.2024.
u 11:41

U četvrtfinalnim dvobojima, na dvije pobjede, sastaju se: Zadar (1) – Dubrava (8), Split (2) – Dubrovnik (7), Cibona (3) – Zabok (6) i Cedevita Junior (4) – Dinamo (5)

Nakon 33 odigrana kola Favbet Premijer lige kreću razračunavanja za naslov klupskog košarkaškog prvaka Hrvatske. Eliminacije kreću od četvrtfinala u koji se plasiralo osam prvorangiranih momčadi ligaškog dijela natjecanja.

A u tu priču kao najveći favorit ulazi branitelj naslova Zadar koji bi, tako sugerira pogled na odnos snaga, u polufinale trebao proći dvokorakom. Jer, nije realno da osmoplasirana Dubrava prvoplasiranom Zadru pričini veće teškoće.

Cibona sa samo četiri seniora

Očekuje se da će u dva koraka posao obaviti i košarkaši drugoplasiranog Splita, kojem će prepreku činiti sedmoplasirani Dubrovnik. Žuti ove sezone jesu oscilirali, no momčad Slavena Rimca ipak je nominalno puno jača, i skuplja, od gospara, koji su već u prvoj sezoni nakon povratka u najviši rang osigurali nastup u doigravanju.

Ligaški dio natjecanja na trećem je mjestu okončala Cibona, koju će imati priliku eliminirati Zabok. Da su okolnosti u dvostrukom europskom prvaku normalne, vjerojatno o izgledima Zaboka ne bismo ni teoretizirali, no ako se zna da će vukovi zaigrati sa samo četiri seniora, onda je to već druga priča. Uostalom, Zabok je ove sezone Cibonu dvaput pobijedio pa je i poput crne mačke za vukove iz Savske.

Od svih trenera četvrtfinalista u najnepovoljnijoj će situaciji u četvrtak (18 sati) biti Cibonin strateg Dino Repeša, koji može računati na samo četiri seniora (Radovčić, Majcunić, Aranitović, Perasović).

– Kako je nama jedini centar 18-godišnji Pavković, a oni imaju Cinca, Kosija i Črnjevića, pod košem bismo mogli imati probleme. Uostalom, imali smo ih i s Vukovićem i Bundovićem. Zabok je jako dobro trenirana momčad.

Osim dvoboja dvojice nadarenih stručnjaka (Repeša vs. Tomas) u borbama za polufinale u četvrtak u 20.30 (Dom sportova) započet će još jedan zanimljiv trenerski sraz, onaj između aktualnog izbornika Josipa Sesara i bivšeg izbornika Damira Mulaomerovića. A riječ je i o bivšim suigračima iz reprezentacije, ali i prijateljima, pa Cedevitin "coach" Mulaomerović ističe:

Dinamo iskusniji, Ceda je mlađa

– Naš će četvrtfinalni par zasigurno biti najzanimljiviji. Dinamo je iskusniji i u tome ima prednost, a mi smo mlađi, s više energije. Nastojat ćemo igrati svoju košarku, onakvu koja nas je dovela do 21 pobjede i četvrtog mjesta u ligaškom dijelu natjecanja. Cijelu sezonu igrali smo brzu i modernu košarku, što, dakako, u doigravanju ne mora značiti ništa. U Dinamovoj igri vidi se štih trenera Sesara, koji iz svakog sastava koji vodi izvlači maksimum. I tko god dođe na ovaj naš dvoboj, imat će što vidjeti. 

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije