POJAČANJE

Zagreb doveo Vedrana Morovića

\'bih sport - 05.09.2010., Siroki Brijeg - U zavrsnica memorijalnog kosarkaskog turnira igrale su ekipe Siroki i Cedevita. Vedran Morovic 30 i Dontaye Draper 4. Photo: Tomislav Milicevic/Vecernji list
Tomislav Milicevic/Vecernji list
28.12.2011.
u 17:15

Morović je prošle sezone igrao za sastav Širokog iz Širokog Brijega i bio je najbolji strijelac regionalne NLB lige s postignutih 380 koševa i 107 asistencija

Vedran Morović, 28-godišnji hrvatski playmaker do kraja sezone igrat će za momčad Zagreba i na taj način je klub, nakon odlaska Diantea Garretta, a kasnije i T. J. Forda, riješio pitanje igrača na poziciji razigravača. Tako će se ovaj 183 centimetra visoki košarkaš ponovno naći u poznatom jatu, ili bolje reći mravinjaku, jer je prije dvije sezone već nastupao u dresu mrava.

Morović je prošle sezone igrao za sastav Širokog iz Širokog Brijega i bio je najbolji strijelac regionalne NLB lige s postignutih 380 koševa i 107 asistencija. Ovu sezonu je Vedran Morović započeo igrajući za ukrajinsku momčad Polytechnice iz Ukrajine, ali će sezonu do kraja ipak odraditi u KK Zagrebu. Morović je, prije Širokog i ukrajinske Polytechnice, nastupao za Zadar, Ludwigsburg, Cibonu, Union Olimpiju, Virtus Olimpiju i Zagreb. Prvu utakmicu za Zagreb odigrat će 3. siječnja protiv Širokog na gostovanju u Širokom Brijegu.

Oprezno protiv Zaboka


– Sve momčadi imaju svoju kvalitetu, pa tako i Zabok, a ako ih se ne shvati ozbiljno i na pravi način, može biti problema – rekao je trener košarkaša Zagreba Vladimir Androić, u očekivanju četvrtfinalnog dvoboja nacionalnog Kupa Krešimir Ćosić koji će mravi odigrati u četvrtak s početkom u 19 sati u Bedekovčini, a onda je pojasnio što očekuje od svog igrača:

– Mi moramo obranom pokazati od početka tko je kvalitetniji. Na ovakvim utakmicama se pokazuje karakter momčadi i to sam i naglasio svojim igračima prvi dan nakon što smo se ponovno našli nakon ove božićne pauze.

Slična oprezna razmišljanja ima i bek šuter momčadi Zagreba Damir Rančić.

– Očekuje nas teška utakmica u kojoj hvatamo Finale Four Kupa, a može se puno izgubiti. Osim toga i prošle sezone smo s njima čupali pobjedu, jer je tri četvrtine rezultat bio izjednačen. Trebamo ozbiljno shvatiti utakmicu i onda neće biti problema, jer ipak smo mi opravdano favoriti – završio je Rančić.

U pripremi za ovu utakmicu u Bedekovčini trener Androić i dalje ima problema s popunjavanjem broja igrača na treninzima, jer su još uvijek ozlijeđeni Kruno Simon (skočni zglob) i Josh Heytvelt (stopalo), a otprije su van stroja Halilović i Prostran.

KK Zagreb CO i Eurorent dogovorili sponzorsku suradnju

Košarkaški klub Zagreb i Eurorent Grupa, kao zastupnik Mitsubishi Motorsa i Subarua za Hrvatsku, dogovorili su i potpisali sponzorsku suradnju. Eurorent je KK Zagrebu osigurao sedam automobila, a KK Zagreb se obvezao rezultatima, ponašanjem i ostalim djelovanjem promovirati Eurorent Grupu, odnosno Mitsubishi Motors. U petak, 23. prosinca, održano je svečano potpisivanja ugovora do kraja godine. Iz Eurorent Grupe nazočni su bili član Uprave Eurorent Grupe, gospodin Branko Miošić i savjetnica Uprave Tatjana Rogar. Klub su predstavljali igrači Sean May, Josh Heytvelt, Ante Mašić i Miralem Halilović, te direktor marketinga KK Zagreb Zoran Sučević. Gospodin Branko Miošić je u prigodnom govoru izrazio radost zbog suradnje Mitsubishi Motorsa i KK Zagreba, te rekao:

– Nadamo se da će ova suradnja postati dugoročna, a klubu i momčadi želim svu sreću i puno uspjeha kako u korištenju Mitsubishi vozila, tako i na sportskom terenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije