Tribine su pune u Splitu, Puli, Varaždinu, ali ne i u glavnom gradu

Zagrepčane privlače samo jaki suparnici

'13.03.2011., Split - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu 2012, Hrvatska - Spanjolska.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'
1/3
14.03.2011.
u 20:21

Košarkaška reprezentacija ne igra u Zagrebu jer se HKS boji lošeg posjeta, pa se igra u Crikvenici, Poreču... gdje je ipak veće zanimanje publike

Nakon Svjetskog prvenstva 2009. godine, Split je ponovo ugostio hrvatsku rukometnu reprezentaciju i ponovo je Spaladium arena bila ispunjena do vrha.

Kauboji bez Arene

– Da ne bude zabune, da smo sa Španjolskom igrali u bilo kojem hrvatskom gradu dvorana bi bila puna. I zagrebačka Arena. Politika je našeg saveza da reprezentacija gostuje po cijeloj Hrvatskoj. U posljednje dvije godine, otkako sudjelujemo u kvalifikacijama za europska i svjetska prvenstva, nismo još nijednom igrali u Zagrebu – rekao je Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza.

Bi li, primjerice, utakmica s Litvom u Zagrebu napunila dvoranu.

– U ovakvom ozračju, kada igramo kvalitetno, mislim da bi. Gledatelje privlače rezultati, ali bitna je i atraktivnost suparnika. Litavska reprezentacija nije jaka, ali bi svi došli vidjeti Balića, Vukovića, Duvnjaka, Vorija... – rekao je Poljak.

Većinu tih igrača Zagrepčani mogu gledati u Ligi prvaka, ali u susretima s Constantom, Bosnom ili St. Peterburgom Arena ipak nije bila puna.

– Kvaliteta suparnika isključivo određuje kakav će biti posjet. Da smo u Splitu igrali protiv Litve, ne vjerujem da bi dvorana bila tako ispunjena – rekao je Bartol Kaleb, direktor RK CO Zagreba.

Bilić pozdravlja selidbu

U Hrvatskom teniskom savezu su, tvrde, učinili sve ne bi li ispunili tribine za nedavni dvoboj 1. kola Davisova kupa s Njemačkom. Imali su pojačanu promotivnu kampanju (angažirana je i PR agencija Priredba), no to nije pomoglo da Dom sportova pohodi više od 1000 gledatelja.

Opće je mišljenje da bi se u Zagrebu mogla napuniti dvorana samo u polufinalu ili finalu DC-a, nikako u 1. kolu. Dvorana u Osijeku, koji je bio protukandidat Zagrebu, bila bi sigurno ispunjena, no HTS je želio i zaraditi od meča, pa je domaćinstvo prodao Zagrebu za 100.000 kuna bolju ponudu.

Hrvatska nogometna reprezentacija uglavnom je igrala kvalifikacijske utakmice u Maksimiru. Nekad bi tribine bile pune (Grčka), nekad ne (Malta). Sigurno je da bi reprezentaciju protiv Malte gledalo puno više ljudi u Puli, Koprivnici ili Varaždinu.

Zagreb je zasićen i zato je odluka IO HNS-a da se utakmice igraju izvan Zagreba naišla na veliko odobravanje, posebice izbornika Bilića čija je davna želja da se najveće utakmice igraju u Zagrebu, a ostale u drugim gradovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije