Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAŠNJENJE

Zašto je Torcida šutjela na početku utakmice s Istrom? Znakovita poruka navijača

Split: Poruka Torcide na utakmici  Hajduka i Istre 1961
Milan Sabic/PIXSELL
08.04.2023.
u 11:54

Uz to što su tijekom susreta dali posvetu preminulom nogometašu Hrvoju Ćustiću, 15 tisuća navijača Hajduka je prvih nekoliko minuta utakmice bilo u totalnoj tišini, iz jednog drugog znakovitog razloga

Iako je utakmica 28. kola HNL-a između Hajduka i Istre bila iznimno zanimljiva na samom terenu, bilo je tijekom dramatičnog 2:2 remija zanimljivih događanja i na tribinama splitskog Poljuda.

Uz to što su tijekom susreta dali posvetu preminulom nogometašu Hrvoju Ćustiću, 15 tisuća navijača Hajduka je prvih nekoliko minuta utakmice bilo u totalnoj tišini. 

Hajduk već nekoliko godina igra na Veliki petak, a njihovi navijači nekoliko puta su izrazili ogorčenje jer njihov klub igra na dan Isusove muke i smrti. Navijači su upozoravali na to, tražili da se napravi drugačiji raspored, ali do toga nije došlo. 

Tijekom uvodnog dijela utakmice Torcida je izvjesila transparent s natpisom "Veliki petak...", a nakon pet minuta šutnje splitski navijači krenuli su pjevati kršćansku pjemsu "Ima jedna duga cesta".

Slično se, podsjetimo, dogodilo i prošle godine s Dinamovim navijačima, kad su na Veliki petak bojkotirali ligašku utakmicu protiv Istre 1961.

- S obzirom na to da Dinamo igra na Veliki petak, dan koji kršćani diljem svijeta provode u postu i prisjećanju na muku i smrt Isusovu, obavještavamo sve da na toj utakmici neće biti organiziranog navijanja s naše sjeverne tribine. Tako smo odlučili svaki puta zadnjih nekoliko sezona kada bi utakmica padala na Veliki petak, a tako će biti i ubuduće, nastavi li savez s ovom praksom - objavili su navijači Dinama prije godinu dana, te dodali.

- Ovakav sramotan odnos HNS-a prema navijačima traje i traje, ali ne samo zahvaljujući odgovornima u savezu već i samim predstavnicima klubova u ligi kao i mnogim drugim sudionicima lige.


 
 

Komentara 2

KA
kanđija
12:08 08.04.2023.

Nevalja im petak, prije mjesec dana im nije valjala nedjelja. Najbolje da niti ne igraju.

YO
yopi
23:09 08.04.2023.

Ne kazem ovo cesto ali respekt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije