TRANSFER-BOMBA

Završen je veliki posao: Hrvatski hit-igrač potpisao za slavnu momčad, pridružit će se legendi

Budimpešta: Hrvatska nakon napete završnice s Nizozemskom odigrala 28:28
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
10.07.2024.
u 14:31

Ovaj je 24-godišnji kružni napadač već dobro poznato lice u hrvatskoj reprezentaciji, sin je to zlatnog olimpijca iz Atlante 1996. godine

Hrvatski rukometni reprezentativac Veron Načinović postao je novi igrač njemačkog velikana Kiela! Vijest je to koja je dobrano uzdrmala rukometne krugove, iako se njegov transfer neće dogoditi odmah ovoga ljeta. Mladi Riječanin nastupat će i iduće sezone za momčad francuskog Montpelliera, a onda će od sezone 2025/26 preći u Kiel, klub u kojem već dugo igra naš ponajbolji rukometaš Domagoj Duvnjak.

Ovaj je 24-godišnji kružni napadač već dobro poznato lice u hrvatskoj reprezentaciji, sin je to proslavljenog Alvara Načinovića, zlatnog olimpijca iz Atlante 1996. godine. 

"Veron pripada novoj generaciji jakih pivota. Unatoč tome što je mlad, na putu je da postane lider hrvatske reprezentacije. U reprezentaciji i trenutačnom klubu stekao je iskustvo igranja na vrhunskoj razini", rekao je direktor Kiela Viktor Szilagyi.

Nakon riječkog Zameta, slovenskog Celja i Montpelliera, Kiel će za mladog Načinovića biti četvrti klub u karijeri. Prošle sezone zabio je 57 golova u francuskoj ligi, odnosno 30 golova u Ligi prvaka, a u hrvatskom je dresu dosad odigrao 23 susreta i zabio 50 golova.

- Kiel je velik klub, institucija svjetskog rukometa. Brojnim mladim igračima cilj je zaigrati za Kiel, uključujući i meni - rekao je Načinović za službenu stranicu kluba te potvrdio da je razgovarao s Domagojom Duvnjakom, kapetanom Kiela i Hrvatske.

- Puno sam ga toga pitao i zahvalan sam mu na pomoći. Nemam iskustvo u Bundesligi, ali želim napredovati u svim aspektima. Sada se mogu usredotočiti na pripreme za Olimpijske igre s Hrvatskom i sezonu s Montpellierom prije no što prihvatim veliki izazov u Kielu -  zaključio je Načinović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije