VATERPOLO

Zaželjeli smo se Lige prvaka

01.06.2002.
u 00:00

VRATAR MLADOSTI DALIBOR PERČINIĆ DRŽI DA SU JUGAŠI RANJIVIJI NEGO PRIJAŠNJIH GODINA

ZAGREB - Neki će taj dvoboj nazvati "srazom utopljenika u borbi za slamku spasa", ali to je ipak pregrubi opis finalnih utakmica doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka. Prvo, stoga što se finalisti Mladost i Jug ne mogu nazvati utopljenicima samo zato što su ove godine ostali bez europskih trofeja (Mladost je ipak bila finalist Kupa kupova, a Jug je nastupio na Final Fouru Lige prvaka), a drugo i zato što naslov hrvatskog prvaka nije nikakva slamka. Prije bi se reklo da je to - luka spasa.

Tko će nas, dakle, sljedeće godine predstavljati u Kupu prvaka (slabiji iz ovog sučeljavanja bit će sudionik Kupa kupova, jer su Mladost i Jug odlučivali i o pobjedniku Hrvatskog kupa)? Vaterpolisti sa Save uvjereni su da će to biti oni, da će nakon dvije godine vratiti Večernjakov pehar u svoje trofejne vitrine!

- Uvjeren sam da smo se dobro pripremili za finalne utakmice s Jugom. Pri tome mislim na sve ono što smo radili tijekom sezone, ali i na petodnevno zajedničko vježbanje s Nicom - kazao je pouzdani vratar Mladosti (i ponovo reprezentativac) Dalibor Perčinić i dodao:

- U utakmicama kakve će biti ove s Jugom pobjednika može odlučiti jedna lopta i zato moramo brzo prekinuti žutu minutu kad nam ona dođe.

- Jug nije blistao u Budimpešti. Koliko će to utjecati na njegovu igru u finalnim utakmicama doigravanja za prvaka?

- Jugaši su neuspjeh na Final Fouru vjerojatno već zaboravili. Ispali su od Olympiakosa, kasnijeg pobjednika, možda su ga malo i podcijenili. Jugova igra u Budimpešti nije oduševila, ali mi znamo da jugaši mogu i bolje.

- Kakav se rasplet doigravanja može očekivati. Hoće li sve biti odlučeno u dvije utakmice ili će se igrati i treća?

- Idemo utakmicu po utakmicu, zasad razmišljamo samo o prvoj utakmici u Zagrebu. I drago mi je da prvu utakmicu igramo kod kuće, ipak je to izvjesna prednost. Zaželjeli smo se nastupa u Ligi prvaka, a čini mi se da je Jug sad ranjiviji nego prijašnjih godina.

A. Filić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije