Roland Garros

Zbog kiše prekinut finale između Đokovića i Nadala

Rafael Nadal (1)
Reuters/Pixsell
10.06.2012.
u 22:23

Susret će biti nastavljen u ponedjeljak, što se događa prvi put nakon 1973. kada je finale između Nastasea i Pilića završen tek u utorak (porazom Pilića).

Finalni susret Roland Garrosa između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića prekinut je zbog kiše pri Nadalovu vodstvu od 2:1 u setovima (6:4, 6:3, 2:6) i Đokovićevu vodstvu od 2:1 u gemovima u četvrtom setu (Novak ima break). Susret će biti nastavljen u ponedjeljak, što se događa prvi put nakon 1973. kada je finale između Nastasea i Pilića završen tek u utorak (porazom Pilića). 

Tijek meča:

Nadal je zaustavio niz od osam izgubljenih gemova osvojivši svoj servis, a sad je igru zaustavila kiša.

Đoković je nastavio s odličnom igrom i u četvrtom setu. Odmah u prvom gemu uzeo je servis Nadalu, a u sljedećem gemu ga na svojem servisu potvrdio i vodi 2:0.

3. set

Prvi reket svijeta u ovim trenucima opravdava svoj položaj na ljestvici. I treći je put oduzeo servis u trećem setu Nadalu i sa šest uzastopnih osvojenih gemova, nakon 0:2 došao do 6:2 smanjivši tako zaostatak u setovima na 2:1.

Đoković se budi, nakon što je uzeo svoj servis, osvojio je i drugi uzastopni Nadalov servis-gem i vodi 3:2 u trećem setu.

Prvi tenisač svijeta ekspresno je vratio oduzeti servis i smanjio protiv Nadala na 2:1.

Nakon što je uzeo svoj servis, Nadal je odmah oduzeo servis Đokoviću za vodstvo 2:0 u trećem setu.

2. set

Stanka zbog kiše nije pomogla Đokoviću da "zbije redove". Nadal mu je opet oduzeo servis za 6:3 i 2:0 u setovima.

Nadal je uspio osvojiti svoj servis za 5:3 u drugom setu, a onda se umiješala kiša i prekinula meč.

Nakon što su Đoković i Nadal uzeli svaki svoj servis, sedmi je gem ponovo bio koban po srpskog tenisača. Nadal je uzeo break i poveo 4:3. Kiša sve više jača...

Slično kao i u prvom setu, Đokoviću nije dugo trebalo kako bi uzvratio Nadalu za oduzimanje servisa. Srbijanski je tenisač izjednačio na 2:2, no čini se kako će ovaj meč uskoro biti prekinut - crni oblaci nadvili su se nad Parizom, a počela je sipiti i lagana kišica.

Oba su igrača zadržala svoj servis uz ponešto muke, rezultat je 2:1 za Nadala.

Nadal je i drugi set otvorio oduzimanjem servisa Đokoviću. Srpski je tenisač spasio jednu break-loptu, ali kod druge je napravio dvostruku servis pogrešku i Španjolcu darovao vodstvo 1:0 u drugom setu.

1. set

Đoković je uzeo svoj za 5:4, a Nadal iskoristio odmah prvu set loptu na svom servisu kod 40:15 za 6:4 i vodstvo 1:0 u setovima.

Kakav meč! Odmah nakon što je uzeo Nadalov servis i došao na 3:3, Đoković je ponovo izgubio svoj servis. Nadal je zatim potvrdio break osvojivši svoj servis.

U sljedećem gemu Đoković je dobio svoj servis i smanjio na 3:2, da bi odmah u sljedećem, nakon dosta dugog gema, vratio i drugi break i izjednačio na 3:3.

Novak Đoković se konsolidirao i vratio jedan break.

Nadal je već u prvom gemu pokazao tko je gazda na pariškoj zemlji i oduzeo je servis Đokoviću. Vrlo lako je osvojio svoj servis, a onda je Đokoviću oduzeo još jedan i poveo 3:0 u prvom setu.

Rafael Nadal i Novak Đoković počeli su svoj finale u Roland Garrosu.

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:34 10.06.2012.

Nadal 3 seta moze odigrati u vrhunskoj formi, zatim ocigledno gubi snagu, tako da ga je ovaj drugi prekid (sto ga je i on sam trazio) spasio da danas ne izgubi mec, jer suta, kad se sve nastavi, sanse za pobjedu su mu mnogo vece

Avatar SLOglodit-Janezovic
SLOglodit-Janezovic
20:33 10.06.2012.

Da i u tenisu postoji kontrola na doping mislim da bi se mnogi začudili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije