Sretan otišao na put

Zdravko Mamić: Neodigravanje derbija najdrskiji je potez u povijesti!

Zdravko Mamić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
26.11.2014.
u 09:12

– Objektivno je očekivati da Salzburg ne izgubi i da Dinamo pobijedi u Rumunjskoj, ali to je nogomet, sve je moguće i zato ga volimo

Nogometaši Dinama otišli su u Rumunjsku gdje sutra igraju utakmicu petog kola Europske lige protiv Astre. U zračnoj luci Pleso pred novinare je stao Zdravko Mamić.

– Ne sjećam se kad sam zadnji put išao sretniji na neko putovanje. Kao prvo da pobjegnem iz ovog gliba u Hrvatskoj, a kao drugo prepun nade i optimizma da ćemo ostvariti pobjedu i napraviti korak u ostvarenju boljeg rezultata.

Nije želio komentirati jučerašnje događaje.

– Neću s vama o nogometu, nekorektni ste bili. U redu, ne baš vi ovdje, ali vaši urednici u redakcijama... Neistina i laž je gotovo sve što ste pisali proteklih dana. Ja vas poštujem i poštujem vašu profesiju. Ja govorim iskreno, ali sad neću praviti predstavu.

Dinamo je sad imao dugu pauzu, hoće li to biti dobro za momčad?

– Ne znamo što je bolje, imamo svježinu, ali nedostaje nam utakmica. Gledao sam trening, raspoloženje je odlično, tko god bude igrao, dat će sve od sebe i vjerujemo u pozitivan rezultat.

Salzburg ne smije izgubiti u Glasgowu...

– Objektivno je očekivati da Salzburg ne izgubi i da Dinamo pobijedi u Rumunjskoj, ali to je nogomet, sve je moguće i zato ga volimo. No, dosta je prosipanja bodova, meni je važno da mi pobijedimo sutra, a onda dobivamo novi motiv za posljednje kolo.

Neodigrani derbi?

– Ne želim, otvorit ćemo Pandorinu kutiju. Sve je to već izlizano, a ja mislim da je svakoga, pa i vas, stid što utakmica nije odigrana. To je jedino bitno, sve ostalo su spinovi i laži. To je nešto što je najdrskiji i najbezobrazniji čin u povijesti hrvatskog nogometa i o tome treba pisati, to treba osuditi.

>>Zdravko Mamić ponudio ostavku u HNS-u, ali glatko je odbijen

>>Brleković: Mamić i ekipa čekaju da HDZ dođe na vlast da opet mogu po svom

Komentara 79

MO
Moskovija
09:24 26.11.2014.

ostavimo sad mamića koji ima brdo mana i gafova, ali neodigravanje derbija zbog tako glupog razloga (neulazak dijela navijača kojima je ulaz uskraćen zbog huliganizma) je stvarno sramota za bilo koji klub! na žalost hajduk je postao talac svoje militantne navijačke skupine koja neprekidno izaziva nerede (sjetimo se dugopolja i gađanja igrača rijeke stolicama koje su iščupali sa tribina! pa gađanje igrača zadra nedavno itd.)! hajduk sad više ne zna kako van iz tog vražjeg kola pa uporno brani huligane koji postaju sve agresivniji i ekstremniji. na stranu to što hajduk ima pravo za neke stvari, ali ovakvim radikalizmom sami će sebe uništiti jer UEFA neće imati niti trunke milosti niti razumijevanja što hajdukom upravlja ulica!

DO
domoljubxy
09:38 26.11.2014.

Bravo mamiću ne daj se ovim crvenima koji ne znadu biti poslovan ćovijek.A ovima iz Hajduka porućujem iako volim taj klub da prestanu da se busaju u prsa jer dosada su samo krali lovu uz kluba i vikali kako ga vole jer da tako nije Hajduk ne bi bio toliko dužan.Mamiću ne daj se ti si pravi lav

Avatar MK
MK
09:50 26.11.2014.

...bas se pravi javio pricati o drskosti - neka Zdravko Mamic prica o nogometu, ali ne o drskosti i o ponasanju. ...meni to nije bilo "drsko" - meni je to bilo sasvim "glupo", "nepotrebno" i samo potvrduje do koje razine je "ego" Torcide narastao i kako neprofesionalno vode Hajduk. ...Torcida je sebe stavila na prvo mjesto, a Hajduk na drugo - meni je jasno da oni u svome hiru to nisu u stanju vidjeti ali to je definitivna tako. Hajduk je u meduvremenu postao primjer kako se profesionalni klub nebi trebao voditi - i svega se bojim da ce barem 2 do 3 godine trajati dok se to uvidi i opet izmjeni - a nedaj Boze da traje 25 godina. Samo si mogu zeliti vise razuma i razumjevanja svih - ali logiku "UVIK KONTRA" treba zaustaviti jer je unistila HAJDUK i nesmije joj se dozvoliti da unisti Hrvatski Nogomet i pljuje po impresivnim nepredcima drugih klubova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije