drugo kolo HNL-a

Zekić: "Ne volim gubiti ni od koga!" Evo gdje pratiti dvoboj Dinama i Slaven Belupa

Koprivnica: Dinamo s 1:0 pobijedio Slaven Belupo
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
23.07.2022.
u 10:07

Izabranici Ante Čačića još uvijek su pod dojmom dvoboja sa Shkupijem u Maksimiru (2:2), odnosno gledaju prema uzvratnom dvoboju u utorak u Sjevernoj Makedoniji, ali morat će fokus prebaciti na utakmicu u Koprivnici.

Drugo kolo SuperSport Prve HNL u Puli su otvorili nogometaši Istre 1961 i Varaždina. Novopečeni prvoligaš iznenadio je domaćina i upisao prvu pobjedu u sezoni slavivši 1:2 (0:0).

Danas su na rasporedu još dva dvoboja. Od 18.55 će Gorica dočekati Šibenik. 

U prvim susretima su obje ekipe ostale bez bodova. Gorica je izgubila na gostovanju u Osijeku (2:1), a Šibenčani na Šubićevcu od Rijeke (0:1), stoga obje ekipe traže prve ovosezonske bodove. 

- Napravili smo dobru analizu Osijeka i mogu reći da smo odigrali jako dobru utakmicu protiv ekipe koja želi biti prvak. Bili su bolji u igri, imali više udaraca, ali nisu nam stvorili nijednu stopostotnu šansu. Mislim da se dižemo, da ćemo biti sve bolji i da ćemo to pokazati već protiv Šibenika. Nema mjesta kukanju, čeka nas jako teška utakmica po teškom vremenu s vrlo zahtjevnim protivnikom. Moramo prihvatiti ulogu favorita, ali neće biti lako - optimističan je trener Gorice Samir Toplak.

Trener Šibenika Damir Čanadi također je bio optimističan nakon teškog susreta u prvom kolu.

- Pokazali smo da možemo igrati, sigurno neće biti lako, ali idemo tamo (u Veliku Goricu) optimistični i sa željom da uzmemo tri boda.

Od 21 sat u Koprivnici se sastaju Slaven Belupo i Dinamo. 

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić svjestan je da Koprivničane očekuje "izuzetno teška utakmica protiv glavnog favorita za naslov prvaka." Ipak, istaknuo je da on i njegovi igrači ne vole gubiti ni od koga te će na taj način i ući u utakmicu.

Izabranici Ante Čačića još uvijek su pod dojmom dvoboja sa Shkupijem u Maksimiru (2:2), odnosno gledaju prema uzvratnom dvoboju u utorak u Sjevernoj Makedoniji, ali morat će fokus prebaciti na utakmicu u Koprivnici.

- Nemamo previše vremena gledati u retrovizor, imamo utakmice praktički svaka tri dana. Naravno da smo pogledali dvoboj protiv Shkupija i toj temi vratit ćemo se nakon utakmice u Koprivnici. Nastojat ćemo, naravno, učiniti sve da izbjegnemo ono što je bilo loše, a potkrijepimo sve što je bilo dobro.

Čačić je svjestan kako ga očekuje vrlo teško gostovanje.

- Domaćin je startao s tri boda osvojena u gostima u Varaždinu i zbog toga će biti dosta relaksirani, ali istodobno i motivirani jer im u goste dolazi Dinamo. Uostalom, to je tako sa svim našim suparnicima. Moramo biti učinkoviti u svakom smislu. Od ranije su izvan pogona i Mahir Emreli, Marko Bulat, Boško Šutalo... Ali, rekao sam, Dinamo ima roster igrača u kojem svatko zaslužuje biti ovdje. Svi mogu odgovoriti zahtjevima Dinamove igre, u tom dijelu nisam zabrinut. Uostalom, to će biti prilika za neke koji su manje igrali da kažu sve o sebi - zaključio je Čačić

Oba današnja susreta Prve HNL možete pratiti na kanalau Max Sport 1, a dvoboj Slaven Belupa i Dinama pratite i u tekstualnom prijenosu na portalu Večernjeg lista.

>> Pogledajte i video: Gaf tijekom prijenosa HNL-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije