Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP SPORT

Želite li na Olimpijske igre u Rio pripremite barem tri tisuće eura

Rio de Janeiro
Foto: Reuters
1/2
14.09.2015.
u 12:41

Sigurno je da će za sobu za jednu noć trebati oko 500 dolara, kažu u Atlasu, koji distribuira ulaznice

Među 800.000 stranih turista i navijača koji su u Brazil lani stigli radi Svjetskog nogometnog prvenstva bilo je, dakako, i Hrvata. Ne puno, ali uvijek bude i onih koji uspiju ili jednostavno mogu spojiti ljubav prema sportu i putovanjima i onda kad to stoji barem tri-četiri tisuće eura. Sa sličnim ciframa trebaju računati i oni koji se spremaju na Olimpijske igre koje se u Rio de Janeiru u zemlji nogometa održavaju od 5. do 21. kolovoza iduće godine. Prodaja ulaznica je počela prije nekoliko dana.

Skupi vaterpolo

Cijene karata za jedno sportsko događanje kreću se od 51 do 434 dolara, koliko će trebati da bi se, recimo, pratilo atletiku zadnjeg dana natjecanja. U ponudi su i ulaznice za muški rukomet, vaterpolo i košarku, a novac se vraća ako se tim ne plasira. Ulaznice za te utakmice stoje, pak, od 128 dolara do 553 dolara za najskuplje, vaterpolske susrete.

– Cijene smještaja u hotelima Rio de Janeira ni inače nisu niske, a za vrijeme OI rastu dvadesetak posto u odnosu na sadašnje i za kolovoz iduće godine se po sobi za jedno noćenje kreću oko 500 dolara – kaže Nikolina Frklić, voditeljica korporativnih komunikacija Atlasa, koji je distributer ulaznica za područje Hrvatske.

– Nemamo ukupno cijenu aranžmana, formirat ćemo ih na konkretan upit klijenata, ali nudit ćemo putovanja koja će uključivati i Argentinu i Čile. Zasad, inače, imamo upite korporativnih klijenata, i to uglavnom samo za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara – otkriva naša sugovornica.

Putovanja na Olimpijske igre u Brazil zasigurno će se nuditi i na raznim nagradnim igrama, a u Atlasu očekuju da bi među hrvatskim navijačima ponajviše interesa moglo biti za atletiku, rukomet i vaterpolo. Putnicima za Rio, odluče li se na putovanje u vlastitoj organizaciji, valja računati da će im samo za avionsku kartu u najboljem slučaju trebati deset tisuća kuna.

Paraolimpijske igre

Globalno se pak najveći interes bilježi za atletiku i plivanje, dok brazilski domaćini s ponajvećim nestrpljenjem iščekuju nogometne susrete, odbojkaške utakmice i odbojku na pijesku.

Olimpijske igre u Brazilu bit će, inače, prve ikad održane na južnoameričkom kontinentu. Nastupe više od deset tisuća sportaša iz nešto više od 200 zemalja tijekom dva i pol tjedna pratit će, kako se očekuje, oko 380.000 posjetitelja iz cijelog svijeta. Nakon Olimpijskih igara, kao i uvijek, slijede i Paraolimpijske igre koje će trajati jedanaest dana.

Inače, olimpijska baklja bit će zapaljena u grčkoj Olimpiji već 21. travnja iduće godine, a na put prema Brazilu kreće 12 dana kasnije. Baklja će, prije nego stigne u sam Rio de Janeiro, po toj južnoameričkoj državi putovati sto dana, a kroz 500 gradova i sela pronijet će je 120.000 osoba.

>> 'Spusti se, Franjo': Arapović je zakucao i malena Hrvatska je povela protiv moćnog Dream Teama

Komentara 1

DU
Deleted user
13:27 14.09.2015.

kakva hrpenina gluposti i neistina..to ti je tak kad si copy paste novinarcic ne uzme bar malo truda od par minuta i sam nekaj ne provjeri nego lupa gluposti i dezinformira javnost...500 dolara nocenje...hahahaha...najbolja varijanta 10 000 kn za let...jos veci hahaha....e moja Radmila...sad da sam ti urednik uzel bi ti pol place...kkkkkk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije