NASTOJI BITI POZITIVAN

Životna drama legende, oslijepio mu 17-godišnji sin: 'Da mogu, dao bih mu svoje oči'

Premier League - Manchester City v Liverpool
Jason Cairnduff/REUTERS
25.01.2024.
u 22:20

- U početku mi je bio teško. Naravno da želiš da ti dijete ima savršen život, no to je samo manja rupa na njegovu životnom putu. To je nešto s čim moraš živjeti i prilagoditi se.

Legendarni nogometaš Michael Owen (44) prolazi kroz teško životno razdoblje. 17-godišnjem sinu Jamesu dijagnosticirana je neizlječiva Stargardtova bolest zbog čega je oslijepio.

- On mi znači više od svega. Da mu mogu dati svoje oči, učinio bih to. Ali, to su karte koje je on dobio i nema smisla to ponavljati cijeli život. Nema smisla razmišljati 'zašto baš meni'. James apsolutno to ne radi. U početku je radio malo, ali sada je pozitivan - rekao je Owen, svjestan da njegov sin neće imati život kao vršnjaci.

- Neće moći voziti automobil. Neće moći razgovarati o nogometu u lokalnom pubu. Ali, razgovaramo o drugim stvarima. Zna slušati, smijati se i šaliti se.

Owen se trudi biti pozitivan.

- Nikad se ne probudim s mišlju o njegovim očima. Probudim se i razmišljam kako je nevjerojatan dečko - rekao je Owen i zaključio:

- U početku mi je bio teško. Naravno da želiš da ti dijete ima savršen život, no to je samo manja rupa na njegovu životnom putu. To je nešto s čim moraš živjeti i prilagoditi se.

Owen je jedan od najboljih napadača svoga vremena, a igrao je Liverpool, Real, Newcastle, Manchester United i Stoke. Za Englesku je nastupio 89 puta i zabio 40 golova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije