Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Zlatko Dalić ispričao kome je slao poruke u tri ujutro: 'Žao mi je što je tako završilo'

KATAR 2022 - Zlatko Dalić s navijačima i 200 metara dugom zastavom
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
03.12.2022.
u 13:16

- Robert Martinez je sjajan trener, veliki gospodin koji mi je pomogao u karijeri. Čuli smo se mi sinoć, ustvari jutros oko 2, 3 sata. Ja sam mu poslao poruku, on meni. Zahvalio sam mu. Žao mi je što je otišao

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić osvruo se nakon prospavane noći na infraktnu uakmicu s Belgijom u kojoj su vatreni odigrali 0:0. Tim su izborili osminu finala u kojem će se susresti s reprezentacijom Japana. Nakon toga bi u četvrtfinalu, ako prođu, mogli na Brazil. Utakmica s Japanom igra se u ponedjeljak u 16 sati, a Dalić je podsjetio novinare, javnost i navijače na rečenicu koju je rekao prije utakmice s Danskom u Rusiji prije 4 godine - ako ovo izgubimo, kao da nismo ni bili...

>> Specijalna SP emisija svaki dan iz studija uz prvu postavu Večernjeg lista i naše stručne komentatore: Mikića, Keka, Šimunića, Jakirovića, Tomasa, Bulu...

- Pogledao sam utakmicu na miru i moj dojam je puno, puno bolji nego što je bio pod onim stresom, pod onim emocijama. Dobra utakmica Hrvatske, kontrola cijele utakmice. Sve je bilo kako treba biti. Normalno da je Belgija u zadnjih 10, 15 minuta bacila sve u napad jer ona je ipak velika reprezentacija i ispada - rekao je Dalić za HRT te se osvrnuo na belgijskog izbornika.

- Robert Martinez je sjajan trener, veliki gospodin koji mi je pomogao u karijeri. Čuli smo se mi sinoć, ustvari jutros oko 2, 3 sata. Ja sam mu poslao poruku, on meni. Zahvalio sam mu. Žao mi je što je otišao, napravio je sjajne stvari. Pet godina bio je prvi na FIFA-inoj ljestvici s Belgijom. To je tako u nogometu. Svemu dođe kraj. Tako i ta njegova era u Belgiji gdje je bio brončani, gdje je prvi na FIFA-inoj ljestvici. Napravio je zlatnu generaciju. To je tako. Život ide dalje.

Slijedi nam Japan.

- Ako netko pobijedi i Njemačku i Španjolsku, a pritom gubi utakmicu i vrati se u utakmicu, to pokazuje samo ono što mi znamo o njihovoj disciplini, dosljednosti i ambiciji, da nikada ne odustaju. Zaista teška reprezentacija koja ima poseban način igre. Svi su iza lopte s deset igrača. Tu se brane u uskom, plitkom bloku i onda se brzo otvaraju s puno igrača, i to kažnjavanju. Tako su kaznili Njemačku, tako su kaznili Španjolsku. Zaista nas čeka težak protivnik za kojeg se moramo pripremiti. Možda ih nismo očekivali, ali nisu nikakvo iznenađenje, oni su to zaslužili svojim igrama. Mi se nećemo opustiti, nećemo ući u euforiju. I dalje ćemo ići polako, skromno, korak po korak i tražiti rezultat.

>> U studiju nekadašnji Dalićev igrač, a danas pomoćnik Bjelici, Nino Bule: Večernjakovi novinari Dea Redžić i Željko Janković s njim su komentirali i reakciju legendarnog Alana Shearera na susret Hrvatska - Belgija 

Komentara 2

VI
vidigal
13:41 03.12.2022.

Moramo biti ponosni na Dalica! On je mudar, pametan, skroman, ponizan, realan, posten, iskren,.. Hrvatska nikad nije I als bolje selektor a!!

PR
Propitivač
13:43 03.12.2022.

Tako i treba. Nogomet NE SMIJE biti vođenje rata drugim sredstvima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije