izašao popis

Zlatko Dalić o popisu: 'Žao mi je jednog igrača, a raduje me velik broj igrača u formi'

Konferencija za medije izbornika hrvatske nogometne rerezentacije Zlatka Dalića
Slavko Midzor/PIXSELL
31.10.2022.
u 15:56

Vatreni će se okupit 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. 11. putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom 16. studenog.

Izbornik vatrenih Zlatko Dalić objavio širi spisak reprezentativaca za u sklopu akcije katarskog Mundijala, više o popisu OVDJE

Dalić će u srijedu 9. studenoga na konferenciji za medije objaviti konačni popis kandidata za SP, na kojem se može naći između 23 i 26 igrača, što znači da će morati otpasti barem osam igrača. 

Lovre Kalinić nakon pregleda magnetskom rezonancom ipak neće moći kandidirati zbog teže ozljede križnih ligamenata. 

- Iznimno nam je žao zbog Lovre te mu želimo što brži i što kvalitetniji oporavak. Taj nesretni događaj potvrđuje da je u ovom trenutku najvažnije zdravlje igrača te možemo samo poželjeti da do okupljanja više nemamo vijesti vezanih za ozljede - rekao je Dalić za web stranicu HNS-a. 

- Na ovom širem popisu su 34 igrača kako bismo imali dovoljno opcija u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Raduje me što je velik broj igrača u dobroj formi i što većina kandidata ima dobru minutažu. Vjerujem da će svi maksimalno iskoristiti naredna dva tjedna kako bi u optimalnom stanju dočekali okupljanje kojem se svi iznimno radujemo - poručio je Dalić.

Branitelji svjetskog srebra svoj put započinju 23. studenoga protiv Maroka, a potom im slijede dvoboji s Kanadom (27. studenoga) i Belgijom (1. prosinca).

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Komentara 2

BL
blackeder2022
21:38 31.10.2022.

I meni je žao,ali zato što zove duo kiksera Lovren-Vida ,i klauna Petkovića,i time uskračuje mjesto onima koji su i kvalitetniji,i željni dokazivanja.Ova su se trojica dovoljno dokazala kao totalni promašajevi,Petkovič u Ligi prvaka i na prošlom EP,a ovaj dvojacc nema kad nije kiksao,poslijednji put Lovren protiv Danaca kad smo primili gol dok je on okrenuo leđa protivničkom napadaču koji je zabio.Što više treba?

JM
JMN
17:56 31.10.2022.

Ćaleta-Car u zadnje vrijeme igra dobro u Premiershipu i po kvaliteti je danas klasu ispred Vide pa čak i Lovrena. Brekalo nam je jedino pravo desno krilo i trebao bi ići na SP po istoj logici kako je Vlašić pozivan kad nije igrao u klubu. Prvi napadač mora biti Livaja koji je u životnoj formi i ne treba puno prilika da zabije. Čolak i Budimir su jedine prave devetke, ali oni jednostavno nisu ta razina koja nam je potrebna da odemo daleko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije