SPORTSKA LEGENDA

Zlatni Hrvat jasno poručio kakav je Červar: 'On je mućka samo takva i strašan manipulator'

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Argentina - Hrvatska
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
22.09.2024.
u 16:07

Bivši rukometaš i jedan od najboljih hrvatskih pivota svih vremena Igor Vori svojevremeno je gostovao u popularnom Podcast Inkubatoru te progovorio o tome kakav je Lino Červar.

Legendarni hrvatski rukometni trener i bivši trofejni izbornik Hrvatske Lino Červar slavi 74. rođendan. Najbolji hrvatski rukometni trener svih vremena osvojio je brojne trofeje i medalje, a najviše se ističu zlato na olimpijskim igrama u Ateni 2004. te na svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine.

Bivši rukometaš i jedan od najboljih hrvatskih pivota svih vremena Igor Vori svojevremeno je gostovao u popularnom Podcast Inkubatoru te progovorio o tome kakav je Lino Červar.

GALERIJA Prepoznajete li legendu u šetnji Zagrebom?

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Argentina - Hrvatska
1/7

- Lino je isto bio mućka samo takva, manipulator strašan, dobar trener, odličan trener. Na kraju, čovjek koji me stvorio, ali manipulator samo takav.  Mi svaki put kad smo imali nekakvu kao večeru, izlazak, opuštanje, može, i drugi dan ujutro nikad nema treninga. Ništa, mi izašli van, ujutro buđenje ni iz čega. Lino rekao: 'Obavezan trening', to je svađa, ali na mrtvo...Ti ovo, ti ono, ne, vi ovo, vi ono - rekao je Vori. 

VEZANI ČLANCI:

- I u jednom trenutku on kaže: 'Boli me ona stvar, nećemo trenirati, idite, do kraja ne moramo trenirati.' Tad Davor, Pero, Ivano: 'Šta? Nećemo? Sad ćemo ti trenirati! Ajde sad daj ono što si htio...' i pam, pam, pam. Nitko s njim ne priča, a šta je bilo, on je dobio ono što je htio, on je napravio s nama napravio trening da sve ono što smo mi jučer pojeli i popili izbacimo. On dolazi, smije se i kaže: 'I dečki hoćemo jednu pivicu zajedno?' - ispričao je legendarni Vori. 

Tijekom plodne trenerske karijere Lino Červar vodio je hrvatsku, talijansku i makedonsku reprezentaciju, zatim klubove RK Zagreb, Metalurg Skoplje, Istraturist Umag, Klagenfurt i Triko Novigrad. 

VIDEO Zdravko Mamić u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list

Komentara 5

DA
dalmacija2024
17:26 22.09.2024.

Lino Červar je definitivno najuspješniji izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije, jednako kao i Zlatko Dalić nogometne. Netko ih može voljeti ili ne voljeti ali rezultati i brojke govore umjesto njih. Onaj tko ih osporava, neka se postavi na mjesto izbornika pa ćemo vidjeti njegove rezultate.

Avatar rubinet
rubinet
16:23 22.09.2024.

Červar je stvorio Dotičnika. A gdje potonjem nestade zahvalnost?

Avatar Žuti
Žuti
17:24 22.09.2024.

Za Linu se znalo oduvijek da je jalan momak s velikim egom. Drugi su krivi ako ne ide, a ako ide on je zaslužan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije