GOSTOVANJE ZA POČETAK

Zagreb otvara Ligu prvaka, čeka ih ogled s jakim suparnikom, među njima je i hrvatski reprezentativac

Susret Zagreba i Montpelliera u osmini finala EHF Lige prvaka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
12.09.2024.
u 18:20

Zanimljivo je da su zagrebaši s Kielcom igrali i prošle godine u skupini. U Poljskoj su izgubili s četiri razlike (24:28), u Zagrebu je bilo 22:22

Rukometaši Zagreba danas u poljskom Kielcu započinju novu sezonu u Ligi prvaka. Prvi put unazad nekoliko godina zagrebaši prvi susret u elitnoj skupini igraju u gostima. Zanimljivo je da su zagrebaši s Kielcom igrali i prošle godine u skupini. U Poljskoj su izgubili s četiri razlike (24:28), u Zagrebu je bilo 22:22.

– Nema tu puno priče, igramo protiv kvalitetnog suparnika koji već godinama ima važnu ulogu u Ligi prvaka. To je vrhunska momčad s velikim brojem kvalitetnih pojedinaca. Utakmicu smo shvatili prilično ozbiljno, dugo smo se pripremali za ovo gostovanje. Jedva smo dočekali prvo kolo, mislim da smo se dobro uigrali i vjerujem da će se naš rad na pripremama večeras pokazati u najboljem svjetlu. Sigurno ne idemo s bijelom zastavom – priča Aleks Kavčić, slovenski reprezentativac u dresu hrvatskog prvaka.

GALERIJA Nova senzacija zagrebaša: Odigrali sjajnu utakmicu i srušili PSG!

Susret Zagreba i Montpelliera u osmini finala EHF Lige prvaka
1/29

U odnosu na prošlu sezonu ima mnogo novih igrača. Primjerice na mjestu srednjeg vanjskog dva su nova igrača?

– Odlasci i dolasci normalna su pojava u današnjem rukometu, naravno, svi novi koji su došli brzo su se prilagodili, mi starosjedioci pomogli smo im koliko god je trebalo. Svaki novi igrač je bitan, dečki su se dobro uklopili – rekao je Kavčić.

Što će Kavčić igrati u novoj sezoni?

– To je pitanje za trenera. Lani sam igrao sve tri vanjske pozicije. Tu sam po potrebi, pokušat ću odigrati što bolje na bilo kojoj poziciji. To je moj zadatak. Na turniru u Doboju igrao sam na mjestu desnog vanjskog. Tako da mogu "zakrpati" svaku poziciju.

Dogodilo se dosta promjena i u momčadi Kielca?

– Trenutno im nedostaje Sicko, ozbiljan šuter, nema ni vrhunskog vratara Wolffa. Ali ostala su braća Dušebajev, tu je Karačić premda ne znam hoće li večeras igrati jer ove sezone još nije bio u rosteru. Imaju odlične kružne napadače. Pokušat ćemo ih iznenaditi nekim svojim akcijama koje smo uigravali. Prvo će biti bitno da dobro odigramo u obrani – rekao je Kavčić.

Lani ste se dobro držali 50 minuta?

– Istina, posustali smo na kraju utakmice. Nadam se da ćemo ovoga puta odigrati kvalitetno svih 60 minuta – zaključio je Kavčić.

VIDEO Gattuso nema press konferenciju prije Dinama. Razlog će potpuno razbjesniti navijače Hajduka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije