DINAMO NA PRIPREMAMA

Zoki: Samo da zbog novca i kadra nitko ne napusti HNL

Zoran Mamić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
22.01.2015.
u 10:42

U zrakoplovu su bili Zdravko, Zoran i Stojko 
Mamić, supružnici Barišić, savjetnici, članovi IO-a....

Dinamo je napustio Zagreb i dva tjedna bit će u mondenoj La Mangi, u lijepom resortu koji je raj za igrače golfa, ali i za nogometaše. Vrhunski hotel Hyatt Principe Filipe nudi sve što im treba i Zoran Mamić imat će dobre uvjete za rad. A i oni koji nisu igrači nego članovi delegacije mogu uživati u blagodatima vrhunskog hotela. Plava ekspedicija nije mala, na put su krenula sva tri brata Mamića (Zdravko, Zoran i Stojko), predsjednik Barišić sa suprugom, neki od članova Izvršnog odbora, nekoliko savjetnika, vlasnika poznatih restorana...

Samo s dvojicom stopera

Nogometni pogon baš i neće tako uživati, stručni stožer je predvidio rad na igri, ali i na fizičkoj pripremi.

– Imat ćemo i četiri utakmice, veselim se dobrim terenima i dobrom radu, još neka ne bude ozljeda kao i dosad, osim Šimunovića svi su zdravi, i bit ću zadovoljan. Žao mi je zbog Joze, ali s tetivom se ne treba igrati – kaže Zoki Mamić.

Plavi su ostali samo na dva stopera (Taravel i Sigali), no trener, ujedno i sportski direktor, kaže da nemaju namjeru dovoditi nove igrače.

– Ne želim dovesti samo da bismo popunili broj, kad bismo dovodili, onda bi to moralo biti nešto jako dobro. A mi imamo igrače koji mogu igrati tu poziciju, tu su Vukojević ili Gonçalo pa nema potrebe dovoditi.

Wilson je ostao u Zagrebu, što će biti s njim?

– Mislim da će se ovaj tjedan riješiti njegov status i da će se vratiti u Portugal.

Plavi će odigrati četiri utakmice, prva je na rasporedu s Frankfurtom.

– Bit će više nogometnih sadržaja, ali radit ćemo i na fizičkoj spremni, kombinirat ćemo. Tu prvu utakmicu igrat ćemo dvaput po 60 minuta, tako da svi igrači dobiju znatniju minutažu.

U Rovinju je bilo sve u redu, je li se dobro ozračje nastavilo i u Zagrebu i na putu u Španjolsku?

– Ozračje je jako dobro, naravno da umor čini svoje, da padne pokoja nervozna riječ zbog umora, no nikakvih incidenata nije bilo i vjerujem da ćemo se vratiti spremni.

No hoćete li se vratiti i kompletni? Često se događalo da se pokoji igrač proda i ranije vrati s priprema.

– To je uvijek moguće, tek je počeo prijelazni rok. Znamo za želje nekih klubova za pojedine igrače, a hoće li nešto biti, ne znam. Bilo je konkretnih ponuda, ali nisu nas zadovoljile. U slučaju da se to rapidno promijeni, onda postoji mogućnost, ali ne bih nagađao.

Rijeka bez četiri kapitalca

U Rovinju ste bili u hotelu s Rijekom. Vaš najveći konkurent ipak se prilično oslabio, pratite li ih, pa i ostale klubove HNL-a?

– Razgovarao sam s Kekom i pratim što se događa u svim klubovima. Ima klubova čiji rad mi se sviđa, ali i dio koji zabrinjavaju, koji imaju egzistencijalne i igračke probleme. Volio bih još jaču ligu i ne daj Bože da se dogodi da netko odustane od natjecanja prije kraja prvenstva. A koliko znam, ima klubova u kojima je situacija jako teška. Što se Rijeke tiče, izgubila je četiri kapitalna igrača, Kramarića, Jajala, Moisesa i Kvržića, no ljudi iz Rijeke dosad su pokazali da znaju što rade, doveli su nove igrače, a utakmice će pokazati mogu li dobro zamijeniti one koji su otišli. No pustimo ostale, mnogo sam puta rekao da u Hrvatskoj sve ovisi o Dinamu, da mi sami odlučujemo o svemu – zaključio je mlađi Mamić.

>>Dinamo otputovao u Španjolsku: Stvarno radimo super i raspoloženje je odlično

Ključne riječi

Komentara 10

SE
senior
17:36 22.01.2015.

Da GNK Dinamo ne prodaje /dobro/ igrače već davno bi izgledao kao Hajduk, Osijek ili večina ostalih prvoligaša. Da se ponaša onako kako to žele iz udruge ZZD dinamo bi već odavno "nosio gaće na štapu". Nogomet je već odavno postao u svim segmentima posao, tko se tome ne zna ili neće prilagoditi propada. To je svjetski trend i za to nisu ni malo krivi ni GNK Dinamo ni Mamić. U Hrvatskoj niti jedan klub ne može živiti isključivo od prodaje ulaznica i reklama. Uspjeh u domaćem prvenstvu, uspjeh u europskim utakmicama i prodaja igrača su jedina garancija da će klub osigurati financijsku stabilnost, sve ostalo spada pod "trla baba lan".

VK
vječni krojf
11:38 22.01.2015.

stefj,vidis koliko je mrznje u ljudima,mrznja je sljepoca.Ne procita se tocno sto pise jer je izgovoreno od Mamica.

KO
korlat
11:41 22.01.2015.

Upravo vi braćo ste krivi za loše stanje u HNL sve ste opustošili, sve škole nogometa su vam na meti, kupujete za siću, obmanjujete roditelje koji su željni milijuna. I sad se bojite ako ko odustane propada vam biznis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije