Komplimenti

Zubčić: Avram Grant je tražio da me upozna

'21.08.2008.,Peking,Beijing Kina - Olimpijske igre,Mlada Zagrebcanka Martina Zubcic osvojila je broncanu medalju u taekwondou. Photo Zeljko Lukunic/24sata'
'Zeljko Lukunic/24sata'
08.10.2010.
u 11:50

S Grantom i Rossom srela sam se na piću u hotelu Esplanade. Bila mi je velika čast sjediti u društvu tog uglednog nogometnog trenera koji je pohvalio moj nastup na OI u Pekingu

Giovanni Rosso veliki je prijatelj s menadžerom West Hama Avramom Grantom, kojega je svojedobno htio dovesti u Hajduk. Grant je trenutačno u Tel Avivu, bit će danas na utakmici, a preksinoć bio je na večeri s Rossom.

– Grant iznimno cijeni hrvatske sportaše. Bio je u Zagrebu za vrijeme SP-a rukometaša i gledao jednu utakmicu, a još 2008. godine pitao me za Martinu Zubčić. Zadivili su ga njezini nastupi na OI u Pekingu te ju je želio upoznati, pa sam mu to i omogućio – kazao je Rosso.

Spojio nas Primorac

Taj susret dojmio je i brončanu olimpijku koja kaže:

– Do tog susreta došlo je zahvaljujući bivšem ministru Draganu Primorcu koji je bivši tekvondaš. S gospodom Grantom i Rossom srela sam se na piću u hotelu Esplanade. Bila mi je velika čast sjediti u društvu tako uglednog nogometnog trenera. Kazao mi je da je na OI u Pekingu gledao moju borbu protiv Izraelke Gatterer. Kaže da mu se svidjelo kako se borim i da u toj borbi nije vjerovao u pobjedu odlične Izraelke.

Što je naša ponajbolja tekvondašica mogla naučiti od bivšeg trenera Chelseinih nogometaša?

– Dakako, nije mi mogao savjetovati ništa od tekvondoške tehnike i taktike, no dao mi je neke savjete koji mi mogu pomoći u sportskoj karijeri.

A Martinina karijera usredotočena je na Olimpijske igre u Londonu.

– Godina 2011. natjecateljski je vrlo bogata. Osim Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, tu su još i svjetski i europski kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre.

Studiranje nije prepreka

Martina je jedna od rijetkih vrhunskih sportašica koja je i uspješna studentica.

– Upravo mi počinju predavanja na trećoj godini ekonomije. Samo, ponekad me izmuči taj dvostruki program, no mislim da mi studiranje ne ometa sportsku karijeru. Kako sa statusom vrhunske sportašice ne moram biti baš na svim predavanjima, uspijevam obaviti deset tekvondaških treninga tjedno.

Možda će neki pomisliti da nije tako s obzirom na to da Martina na posljednjem svjetskom i europskom prvenstvu nije osvojila medalju. No, treba znati da je izgubila od kasnije svjetske prvakinje (Kineskinja) i europske prvakinje kojom je postala spomenuta Izraelka Bat El Gatterer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije