NAKON VELESLALOMA

Zubčić oštar: Dobru sam šamarčinu dobio, moj najlošiji dan u zadnje tri godine

Beijing 2022 - Alpine Skiing
Foto: Michael Kappeler/DPA
1/3
13.02.2022.
u 09:19

To je vrhunski sport. Ako nisi na nivou, to se dogodi. Kao da sam dobio nokaut u borilačkom sportu nakon tri i pol sekunde. Ali vratiš se. Bio je to jako, jako, jako, jako loš dan za mene. Možda i najgori u zadnje tri godine

Hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je ukupno deseti nakon veleslaloma, a nakon vožnje bio je dosta oštar sam prema sebi. Iako je druga vožnja izgledala bolje nego prve, on je rekao:

- Jedino što je bilo bolje je što nisam skijao kao kukavica - započeo je Filip nakon svoga nastupa, ali s osmijehom i dobrim duhom pa realno prokomentirao:

- Prvi lauf sam odskijao gore tako loše da bi me dobili i neki skijaši koji ne skijaju Svjetski kup. Da sam pao na bok bio bih bolji. 

- Nisam izgubio nadu u drugom laufu da se da nešto napraviti. Ja sam uvijek borben i nisam otišao u drugi lauf jer moram nego sam išao po medalju. Mogu pasti još sto puta, ali ću se vratiti. Nisam bio baš nešto brz, ali bilo je života u tom drugom laufu.

Nije se puno žalio na stazu.

- Gornji dio mi nije odgovarao, a srednji i donji je bio u redu. Ali svi smo prvi puta na ovoj stazi, a ja sam 2.71 iza. Ja sam danas dobio fakat dobru šamarčinu, toliko nisam zaostao jako jako dugo. To je vrhunski sport. Ako nisi na nivou, to se dogodi. Kao da sam dobio nokaut u borilačkom sportu nakon tri i pol sekunde. Ali vratiš se. Bio je to jako, jako, jako, jako loš dan za mene. Možda i najgori u zadnje tri godine. 

Komentara 6

DU
Deleted user
10:56 13.02.2022.

Čestitam Zubčiću jer biti 10. uopće nije loše. Daleko bolje od ostalih naših natjecatelja koji su završili kao 50. i 60. i čak 80. Ne znam zašto su ih uopće vodili na OI.

DU
Deleted user
11:14 13.02.2022.

Za OI 2026 ne treba slati ni jednog turista jer stvarno nema smisla. Zamislite, Zubcic je deseti i najbolji hrvat na OI. Ma cak i Androrra je nas prestigla i bolja zimska nacija. Dajte otkaz svima!

SA
sani2
10:16 13.02.2022.

Eto ti ga na. To ti je karma. Zanima me što Vlašić sada misli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije