ABA LIGA

Zula: Ne zavarava nas slabiji start Heliosa

\'27.02.2011.,Zagreb - NLB liga, 22. kolo, KK Cibona - KK Igokea. Drazen Anzulovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
03.11.2011.
u 17:05

Cedevita u 6. kolu ABA lige gostuje kod Heliosa u Domžalama u subotu od 17 sati. Sjajni start regionalne lige momčadi Dražena Anzulovića trenera ne zavarava.

I ovoga puta treba ići maksimalno kako bi se potvrdila odlična predstava i uvjerljiva pobjeda protiv Zagreba u prošlom kolu.

– Nema mjesta opuštanju i nipošto ne smijemo podcijeniti protivnika. Ne zavarava nas slabiji start Heliosa u ovogodišnjoj ligi, igraju kod kuće i moramo ih shvatiti ozbiljno. Događalo nam se već ove sezone da smo se opustili tijekom utakmice pa ušli u probleme. Jedino ako od početka do kraja igramo maksimalno onako kako smo se dogovorili, možemo do pobjede, a svaka nam treba, svaka se piše – tvrdi Zula.

Helios je ove sezone kod kuće izgubio od Širokog i Union Olimpije, tako da se u subotu gostuje kod protivnika kojeg se može pobijediti. Dobri rezultati donijeli su prve
regionalne minute i dvadesetjednogodišnjem Filipu Kraljeviću, 212 cm visokom mladom centru koji iza sebe ima sezonu u A-2 ligi s Mladosti i lanjsku sezonu u A-1 ligi sa Zabokom.

– Dobro igramo, atmosfera je odlična, momčad dobro složena. Najvažnije je da pobjeđujemo, a to koliko tko igra manje je važno. Ja sam oduševljen činjenicom da mogu trenirati s takvom igračkom veličinom kao što je Matjaž Smodiš i vjerujem da napredujem iz treninga u trening. U Domžale putujemo s jedinim ciljem – pobijediti. Vjerujem da ćemo nastaviti svoju dobru seriju, a rezultati govore da k Heliosu odlazimo kao favoriti.

U Cedeviti se trenira puno i kvalitetno, a Anzuloviću pomažu Poljak i Meheš. Upravo Ivan Meheš komentira mogućnosti treninga u vrijeme prije Eurokupa i odigravanja utakmica dva puta tjedno.

– Pa dobro nam je sjeo ovakav ritam s obzirom na to da pojačano treniramo. Kada počne Eurokup, za tako što nećemo imati vremena. Sada ispravljamo neke situacije
u taktici i želimo dugoročno potpuno ispuniti potencijal ove momčadi i pojedinačno popuniti kapacitete svojih igrača. Želimo u Eurokup ući potpuno spremni, a sada za
to imamo i vremena.

Cedevita, čini se sa strane, u ovoj sezoni igra najbolju košarku od svog osnutka prije dvadesetak godina. Meheš je tu već nekoliko sezona.

– Slažem se s tom konstatacijom, ali i stoji činjenica da imamo najbolje posloženu momčad do sada. Bilo je određenih uspona i padova, nije baš sve išlo idealno, a s ovom momčadi radimo na tome da tih padova tijekom utakmice bude što manje. Tražimo da cijelu utakmicu igramo istim ritmom i da tako pokažemo svoju kvalitetu. Ova momčad to svakako može. Nije ih potrebno posebno motivirati jer svi su odreda profesionalci tako da ni uoči Domžala ne moramo posebno isticati da je svaka utakmica jednako bitna te da će možda i još nadahnutije dečki odigrati nakon visoke pobjede protiv Zagreba u prošlom kolu. Helios je tvrda ekipa koja zna kako igrati pred svojom publikom, a mi trebamo biti u svojem ritmu, bez podcjenjivanja, pa neće biti problema.

U Heliosu je trenutačno u najboljoj formi najbolji strijelac momčadi, dvadesetogodišnji Klemen Prepelić, a trener Zmago Sagadin na raspolaganju od stranaca ima Hrvata Dragu Pašalića, Šveđanina Persona, uz Amerikanca Darnleyja Gaya i Dejana Jeftića iz BiH. Sa slovenskim državljanstvom nastupa i Dražen Bubnić, nekoć U-20 reprezentativac Hrvatske kao igrač Hermas Analitice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije