CEDEVITA U PIONIRU

Zula: Smodiš će i s maskom podmetnuti leđa

'16.02.2012., Trnsko, Zagreb - Finalna utakmica Kosarkaskog kupa Hrvatske \'Kresimir Cosic\', KK Cedevita - KK Zagreb CO. Slavlje pobjednika KK Cedevita. Matjaz Smodis. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
13.03.2012.
u 16:27

– Duboko vjerujem da ćemo odigrati kako treba, s dobrim ritmom, puno bolje no u Širokom iako postoji velika potrošnja igrača zbog tih smanjenih rotacija – kaže Zula

Cedevita je dva kola prije kraja ABA lige i dalje na drugom mjestu ljestvice, uz već davno osiguran Final four (28.-30. travnja, Tel Aviv). Slijedi gostovanje u beogradskom Pioniru (srijeda, 20.15 sati) protiv izravnog konkurenta za drugo mjesto i izvjesnog protivnika u polufinalu – Partizana. Pobjeda protiv peterostrukih uzastopnih regionalnih prvaka Cedeviti donosi sigurno drugo mjesto, a eventualni poraz manji od 18 koševa razlike tu poziciju potvrđuje pobjedom protiv Hemofarma u posljednjem kolu u subotu u Zagrebu. Cedeviti u Beogradu sigurno neće biti lako jer i dalje u momčadi nedostaju ozlijeđeni Vukušić i Princ, Smodiš nakon loma nosa u Širokom nije trenirao, ali nastupat će s maskom na licu, a Draper je također izvan treninga nakon viroze.

– Draper nije trenirao od prošlog utorka, ali nadam se da ćemo ga imati na treningu večeras u Beogradu, a Smoki se još nije adaptirao na tu masku, no i on će podmetnuti leđa, kao i svaki put – uoči puta u Beograd govori trener Dražen Anzulović.

– Partizan će se nakon kiksa u Ljubljani maksimalno mobilizirati i sigurno nam neće biti lako. Mi nećemo kalkulirati s eventualnom razlikom, idemo kao i svaki put na pobjedu. Duboko vjerujem da ćemo odigrati kako treba, s dobrim ritmom, puno bolje no u Širokom iako postoji velika potrošnja igrača zbog tih smanjenih rotacija. Vjerujem da ne postoji bolja motivacija od ove, borba s Partizanom za drugo mjesto, u beogradskom Pioniru.

– Partizan u Pioniru je svakako jedan od najtežih terena u ABA ligi i ne čeka nas lagana utakmica – kaže kapetan Cedevite Marino Baždarić.

– Partizan je odlična momčad nošena bučnom publikom kada igra doma, ali mi idemo na pozitivan rezultat. Od početka sezone smo na toj drugoj poziciji i bilo bi stvarno sjajno kada bismo na njoj i ostali. Imamo puno problema, ali dokazali smo i ranije da možemo igrati protiv svakog i da ćemo bez obzira na to tko bio na parketu i u kakvom sastavu, nastupiti i dati maksimum, pa što bude.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije