ABA LIGA

Zula uoči Olimpije: Bit će teško, ali pokušat ćemo ponoviti Budućnost

\'27.02.2011.,Zagreb - NLB liga, 22. kolo, KK Cibona - KK Igokea. Drazen Anzulovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
10.10.2011.
u 15:40

– Teško je, istina, ponoviti takvu utakmicu kao protiv Budućnosti i toga sam svjestan, ali želim da ponovimo pristup i samu želju – kaže Anzulović.

Cedevita u utorak od 19 sati u ljubljanskoj areni Stožice igra susret 2. kola ABA lige protiv Union Olimpije. Utakmica protiv euroligaša uvijek daje dodatnu motivaciju i želju za dokazivanjem, a činjenica da je Cedevita u 1. kolu bila uvjerljiva protiv Budućnosti kao i Olimpija protiv Zlatoroga Laško susretu donosi epitet derbija kola.

– Dečkima sam rekao da smo jako dobro odradili premijeru u Domu sportova, no da svaka utakmica nosi nešto novo i ima nove zakonitosti, a da ja priželjkujem kontinuitet. Teško je, istina, ponoviti takvu utakmicu kao protiv Budućnosti i toga sam svjestan, ali želim da ponovimo pristup i samu želju. Olimpija je u mnogome promijenila roster u odnosu na prošlu sezonu i definitivno imaju individualnu kvalitetu. Taj Green izuzetan je šuter s četverogodišnjim NBA iskustvom, sjajni su na unutarnjim pozicijama, s Vardom, Markotom, Jagodnikom, s prvim skakačem grčke lige Thompsonom... Trebamo odigrati stvarno na visokoj razini, kao što i igramo u posljednje vrijeme, da tražimo svoju šansu u Ljubljani.

I dok Zula drži pozitivno ozračje u svlačionici, igrači sami potvrđuju da je upravo sjajna međusobna atmosfera razlog dobrog starta u sezonu. Ni ozljede to ne kvare, kao napuknuti mali prst Ivana Opačka.

– Ma bolje je nego što se mislilo u prvi trenutak. Već treniram, istina bez vođenja lopte, ali vjerujem da sam za sedam dana u punom pogonu. Ima tko će me zamijeniti jer Lex Petrović može na mojoj poziciji igrati jednako dobro. Imamo 12 ravnopravnih igrača u rosteru i ovakve blaže ozljede ne mogu nas izbaciti iz takta.

Tomislav Petrović u prvim ovosezonskim utakmicama imao je manju minutažu, između ostalog i zbog blaže ozljede, no spreman je preuzeti odgovornost.

– Ivan nam je starter pa situacija nije najbolja, ali vjerujem da ću ga uspjeti zamijeniti na pravi način. Sigurno da nam je dobar početak sezone donio dodatni poticaj i odličnu atmosferu, a i u ovoj se novoj dvorani super osjećamo pa nam je i to motiv za daljnji rast kluba.

Vedran Princ, koji nije nastupio protiv Budućnosti, ponovno je u sastavu, a nedostaje tek Ivan Opačak. Momčad u Ljubljanu putuje u utorak ujutro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije