svi žele pomoći

Požar im uništio dom, iz buktinje spašavala sina

galetic3
Foto: Pixsell
1/2
29.01.2014.
u 15:02

Šesteročlanoj obitelji pomogla je općina sa 10.000 kuna, uključili su se i mještani, tvrtke Vodovod i kanalizacija, Tvornica turbina...

Soba je bila puna dima. Gabriel je grcao. Otrgnula sam ga od sebe i bacila. Mislila sam "živi ti, valjda će te netko othraniti". Tako je Đurđica Galetić ispričala o drami koja se događala u subotu, donose 24sata.

Naime, nakon što je buknuo požar u njihovoj kući, ona je instinktivno bacila svog sina Gabriela (1) iz buktinje kroz prozor sa 2,20 metara visine. Nakon što je nazvala 112, i sama je iskočila. Inače, u trenutku izbijanja požara u kući su bili samo Đurđica i njezin sin koji su spavali. Njezin suprug Vjekoslav i sin Vlado prijatelju su pomagali rezati drva.

Požar progutao dom

Požar koji je progutao dom obitelji Galetić iz Crnog Kamanja, mjestašca u općini Generalski Stol, velika je ljudska tragedija, ali je istodobno i prilika da osjete brigu i pažnju bližnjih, odnosno za ostale članove zajednice da iskažu solidarnost.

Upravo se to događa od kada je vijest o požaru obišla javnost.

– Bit će bolje. Trenutačno imamo sve – kaže optimistični Vjekoslav Galetić, suprug Đurđice i otac četvero djece, troje odraslih, od kojih sin Vlado radi u Tvornici turbina Karlovac, te malenog Gabrijela koji ima svega 1,5 godina.

Sam Vjekoslav zaposlen je u Vodovodu i kanalizaciji, karlovačkoj gradskoj tvrtki, koja je također odlučila pomoći svom radniku. Najavljena je i pomoć Tvornice turbina Karlovac, a načelnik općine Alen Halar već je poduzeo jednu od mjera – općina je uplatila 10.000 kuna.

– Pomogli smo financijski koliko možemo u takvim situacijama. Na zgarištu je i naša kombinirka koja pomaže u sanaciji mjesta. Ostali su bez svega – garderobe, hrane, ostalih potrepština.

Kada se otvori žiro-račun na koji će se moći uplaćivati sredstva za pomoć Galetićima, objavit ćemo ga na mrežnim stranicama svoje općine – kaže Halar.

Pomažu i sumještani. Prijatelj ih je udomio u svojoj vikendici, koja se nalazi u blizini kuće koja je izgorjela iz još uvijek nepoznatih razloga. Obitelj je sada kod Galetićeva bratića. Svi koji žele pomoći neka se jave Vjekoslavu na broj 099/197-0099.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Zampić
Zampić
15:34 29.01.2014.

Hrabra žena spasila je jedinu vrijednost iz svoga doma, jasno da će dobra duša susjeda pomoć nadoknaditi matrijalni gubitak. Spašeno je što se nebi dalo popraviti.

DU
Deleted user
21:58 29.01.2014.

Fala dragome Bogu da ste svi sestero zivi i zdravi a sve drugo je sporedno.Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije