AMERIČKI PREDSJEDNIK

Obama otkrio što smatra svojom najvećom pogreškom

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
11.04.2016.
u 17:18

Obama je u razgovoru za televiziju Fox upitan što mu je najveće postignuće i najveća pogreška u dva mandata

Američki predsjednik Barack Obama otkrio je što smatra najgorom pogreškom u svoja dva mandata – neplaniranje nakon zbacivanja libijskog čelnika Moamara Gadafija 2011.

Obama je u razgovoru za televiziju Fox upitan što mu je najveće postignuće i najveća pogreška. Odgovor na prvo pitanje bilo je spašavanje gospodarstva od velike depresije, a na drugo "neuspjeh u planiranju  nakon onoga što mislim da je bio ispravan potez, intervencije u Libiji".

Obama je u nedavnom razgovoru za The Atlantic rekao kako smatra da je Libija danas u kaosu, za što je djelomično optužio i europske partnere, uključujući britanskog premijera Davida Camerona. Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Ned Price potom je pokušao malo izgladiti stvar rekavši kako odnosi između SAD-a i Velike Britanije ostaju čvrsti.

Price je naglasio da je Obama ranije izjavio, te da još uvijek u to vjeruje, da su svi, uključujući SAD, mogli učiniti više nakon intervencije u Libiji, prenosi CNN.

>> Trump podržao Rusiju: 'Pogledajte što smo učinili u Iraku i Libiji, to je kaos'

>> Sarkozy o Obami: "Svi znaju da mu akcija nije jača strana"

Komentara 5

LD
lopov drpiga
19:25 11.04.2016.

Pet godina poslije još nije uvjeren u svoju intervenciju u Libiji, a za katastrofu poslije siguran je da je pogriješio.... U to vrijeme je dobio nobela za mir...

KI
kimi
19:25 11.04.2016.

Ta greška se u normalnom svetu zove agresija i razaranje druge države.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
18:31 11.04.2016.

Najveća pogreška mu je onaj "reset" sa KGB fašistima iz Moskve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije