John Brennan

Direktor CIA-e: Znali smo da ISIL sprema neki napad, ali nismo mogli otkriti da će to biti Pariz

John Brennan
Foto: Reuters/PIXSELL
16.02.2016.
u 10:36

Osobe koje su u to bile upletene iskoristile su najnovije dostupne načine za komunikaciju koje su skrivene od nas, rekao je Brennan

Direktor američke CIA-e John Brennan priznao je kako je CIA imala informacije da će teroristi Islamske države izvesti veliki napad samo nekoliko dana prije nego što su u Parizu ubili 130 ljudi. Brennan je to izjavio gostujući u emisiji 60 Minutes na CBS-u. 

– Znali smo da sustav svijetli crveno. Znali smo nekoliko dana prije da će Islamska država izvesti nešto. No osobe koje su u to bile upletene iskoristile su najnovije dostupne načine za komunikaciju koje su skrivene od nas – rekao je šef CIA-e i dodao kako je nakon napada shvatio da Islamska država ima mnogo planova u koje tajne službe jednostavno nemaju uvida. 

Nakon napada svojim je agentima rekao da moraju raditi bolje kako bi spriječili da se tako nešto ponovno dogodi. 

– Moramo raditi bolje. Moramo imati mogućnosti, tehničke sposobnosti, ljudske izvore – rekao je. 

Istaknuo je kako su obavještajne agencije zaustavile nebrojene napade i teroriste koji su preseljeni iz Iraka u Siriju pa u Europu. Dodao je i kako vjeruje da će Islamska država pokušati izvesti napad na SAD te da je njihov uspjeh u tome nužno neizbježan. 

>> Islamska država priprema nove napade u Europi, posebno u Francuskoj

Komentara 9

BR
Branko102
10:44 16.02.2016.

Naravno da nisi mogao otkriti false flag operaciju.A napad se dogodio netom nakon što je Hollande dao izjavu da sankciej Rusiji treba čim prije skinuti.Brzo je stigao odgovor na tu izjavu.

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
11:05 16.02.2016.

Hahaha e moji Amerikanci koja ste vi Bag.a‼️‼️‼️‼️‼️‼️

LA
laflamesapo
11:22 16.02.2016.

oni sve rade javno da nebi bilo tajno..jedino amerikanci mogu zaustaviti Isil..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije