SANKCIJE

Mlijeko bez laktoze i lososi su dobrodošli

Dmitrij Medvedev
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
20.08.2014.
u 18:42

Rusija je ublažila crnu listu uvoza hrane

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je odluku kojom ruska vlada ublažava listu proizvoda koji se ne smiju uvoziti iz država Europske unije, SAD-a, Australije, Kanade i Norveške. S crne liste tako su maknute neke vrste povrća, mladi losos i pastrva te mliječni proizvodi bez laktoze i glutena.

Iz ruske vlade poručili su kako su prije nekoliko dana primili zahtjev brojnih udruga čiji su članovi osobe koje imaju posebne prehrambene potrebe iz zdravstvenih razloga te kako je zbog uvedenih zabrana došlo do nestašice prijeko potrebnih proizvoda. Ovom odlukom Moskve najviše je zadovoljna Norveška koja na godišnjoj razini u Rusiju izveze više od milijardu dolara ribe.

>> Rusija bi mogla zabraniti uvoz stranih automobila

>> 'Kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji, pucala bi sama sebi u nogu'

Komentara 15

RA
raspad
09:00 21.08.2014.

Nista se nebrinite. Uskoro ce EU uvoziti cistu i zdravu hranu iz Rusije. U pocetnim godinama kad je EU ( Njemacka i Francuska ) stvarana bio sam veliki simpatizer. Danasnja EU je poltron Amerike i NATO. To mu dodje kao nazi Njemacka

Avatar tajar
tajar
20:49 20.08.2014.

EU uvede embargo na izvoz u Rusiju, a Rusija zabrani uvoz iz EU, a onda Dmitrij Anatoljevič velikodušno dozvoli uvoz laksa i bezlaktoznog mlijeka iz EU. Tko je tu zbunjen, a tko lud?

NI
nikolaknn
19:58 20.08.2014.

spanci bacaju breskve i spaljuju zastavu Eu,bice veselo za godinubdana opasce kupovna moc rusa ali nece ni eu da se nada RASTU, od sadasnji 400milijardi prometa pasce na 150,niko nece dobro proci.IDEALNO ZA BUDUCE IZBORE,poslije Le pen Eu ce polakoko nestat ko rimsko carstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije