pretekla i kanadu

Njemačka je nakon SAD-a država s najvećim brojem doseljenika

Njemačka
DW screenshot
22.05.2014.
u 08:56

Najveći broj doseljenika u Njemačku potječe iz Poljske ili kriznih zemalja na jugu Europe (Španjolska, Italija)

Njemačka je jedna od najomiljenijih doseljeničkih zemalja među ljudima kojim napuste svoju domovinu. Nakon SAD-a, Njemačka je druga na listi koju je objavio OECD (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj).

Savezna republika je u međuvremenu pretekla klasične doseljeničke zemlje poput Kanade ili Australije. Najveći broj doseljenika u Njemačku potječe iz Poljske ili kriznih zemalja na jugu Europe (Španjolska, Italija). Sve je više i doseljenika iz Hrvatske i susjednih država.

>>Sloboda kretanja samo za bogate?
 

Komentara 6

OD
oltar domovine
09:57 22.05.2014.

znaci najbolja zemlja da se lijepo zivi dostojno covjeka ....bravo za tetu angelinu i njenu politiku i vodjene drzave !

HE
Hedonista
18:03 30.05.2014.

Talijani su druga prica.. oni su bjezali u Njemacku poslje WWII i sad kad je krizu.. Italija, da nije korumpirana, mogla bi komotno sa Njemackom da konkurise jer ima sve.. od industrije do jaki banaka.. i plus turizam. Osim togaa ti koji idu u Njemacku su Talijani s Juga - sumnjam da sjeverci idu tamo jer ne vidim kako bi im bilo bolje. Losa hrana, lose vrijeme a isti uvjeti manje vise. Grci i Spanci su druga prica.

Avatar poklon1234
poklon1234
20:39 22.05.2014.

zaboravio novinar dopisati da pridošlice ovdje čeka pakleni dril, gori nego u specijalnim jedinicama :-) većina tih obrazovanih došljaka čim skupe malo novca brišu u FR ili na sjever i ja ću čim skupim malo para... lakše je sa đavolom nego s današnjim njemcima.... uh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije