Kamen spoticanja

Obrana Schengena: EK za ciljane policijske kontrole

Migranti
Foto: Reuters/ PIXSELL
25.08.2015.
u 22:56

Azil je osnovno ljudsko pravo te država na čijim se granicama pojave imigranti i zatraže azil mora ih primiti te provjeriti tvrdnje da su ugroženi.

Kamen spoticanja u EU su schengenski prostor slobodnog kretanja te sporazum Dublin III. Među članicama postoje želje da se oba sporazuma ukinu te da tako "zaštite" sebe od imigranata. Europska komisija brani Schengen, dopuštajući ciljane policijske kontrole koje ne smiju prerasti u stalne.

Azil je osnovno ljudsko pravo te država na čijim se granicama pojave imigranti i zatraže azil mora ih primiti te provjeriti tvrdnje da su ugroženi. No imigranti ne žele azil u, primjerice, Hrvatskoj, već u zemlji koja im je željeno odredište jer je prema Dublinskom sporazumu, azilant odgovornost države u koju prvu stupi unutar EU.

>> Profil izbjeglice: ima 19-54 godine, ženu, djecu i osnovnu školu

>> SAD će u 2016. godini primiti između 5 i 8 tisuća izbjeglica iz Sirije

Komentara 8

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
23:51 25.08.2015.

Shengen ne postoji za vehabije i njihove rodje.

CI
cicibela
23:42 25.08.2015.

Onda, gdje ostaju imigranti kad im se zatvori ulaz kroz schengenske granice, a već su stigli na Balkan?

LA
lalimare
00:02 26.08.2015.

Islamističku ciganiju što dalje od Hrvatske! Ako treba opet ćemo braniti domovinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije