AIRASIA

Pronađen rep srušenog zrakoplova, kompanija obiteljima žrtvi nudi 24.000 dolara

AirAsia
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
07.01.2015.
u 15:08

Ekipa sada očajnički pokušava pronaći crnu kutiju srušenog leta QZ8501

Ekipe koje pod vodom traže olupinu srušenog zrakoplova AirAsije pronašli su repni dio zrakoplova, u kojemu se nalaze ključni snimači crne kutije, izvijestio je šef indonezijske spasiteljske agencije u srijedu, prenosi Reuters.

- Pronašli smo rep, što je danas bio naš glavni cilj - rekao je Fransiskus Bambang Soelistyo.

Aviokompanija AirAsia je objavila kako će obitelji žrtava ponuditi 24.000 dolara za 'pomoć u rješavanju financijskih problema'.

Soelistyo je rekao kako je rep pronađen pomoću podvodnog vozila na daljinsko upravljanje, dodajući kako ekipa sada očajnički pokušava pronaći crnu kutiju.

Let QZ8501 nestao je s radara iznad sjevernog Javanskog mora 28. prosinca na putu iz Surabaye u Singapur. Nitko od 162 ljudi u zrakoplovu nije preživio. Dosad je na obali Bornea izvučeno 40 tijela i više dijelova zrakoplova, ali teški vjetrovi i visoki valovi onemogućili su izvlačenje većih dijelova detektiranih na dnu mora.

>> Iz mora izvlače tijela putnika, članovi obitelji padali u nesvijest

>> Pronađena dva velika dijela srušenog aviona AirAsije, srušio se zbog leda?

Komentara 2

Avatar gladnijura
gladnijura
09:58 07.01.2015.

Koji su to dijelovi 'crne kutije'? Ili imaš uređaj koji bilježi sve aktivnosti u zrakoplovu (crna kutija) ili nemaš.

Avatar reference
reference
13:51 07.01.2015.

"s važnim dijelovima crne kutije".... sto je bilo, raspala se crna kutija pa su nasli dijelove, ahahaaaa dje vi vecernji nalazite ove novinare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije