nestali avion

Pronađena dva velika dijela srušenog aviona AirAsije, srušio se zbog leda?

air asia
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
03.01.2015.
u 08:52

Metalni objekti dio su trupa Airbus A320 i pronađeni su na dnu mora kraj mjesta Pangkalan Bun

Dva velika metalna komada pronađena su tijekom potrage za nestalim zrakoplovom Air Asia u Javanskome moru, objavili su indonezijski izvori danas. Nastavak potrage privremeno su onemogućili loši vremenski uvjeti, prenosi portal Zeenews.india.

Metalni objekti dio su trupa Airbus A320 i pronađeni su na dnu mora kraj mjesta Pangkalan Bun gdje se nalazi Agencija za spašavanje. Avion sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedjelju ujutro. Na istom području pronađene su naftne mrlje na površini mora.

Veći je predmet veličine 10x5 metara, a pronađeni su na dubini od 30 metara. Zrakoplov je nestao s radara 28. prosinca na letu QZ8501 iz Indonezije za Singapur. Dosad je pronađeno i izvučeno 30 tijela.

Kao jedna od mogućih uzroka pada zrakoplova navodi se i zaleđivanje na motorima. Indonezijski meteorološki stručnjaci objavili su kako je u vrijeme leta trajalo nevrijeme s temperaturama i do -85 stupnjeva, te da je moguće da je avion uletio u olujne oblake u kojima je bilo i leda. 

>> Iz mora izvlače tijela putnika, članovi obitelji padali u nesvijest

>> Nastavlja se potraga za nestalim avionom, sumnja se kako je završio na dnu mora

Komentara 4

MU
muh
11:22 03.01.2015.

Naftne mrlje ???

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
10:27 03.01.2015.

zašto 24 sata tv ili htv4 nemaju uru u kutu? kada su to već news kanali.. to je kada novinari ispekli zanat u velikom trgovišću se bakću televizijom a nikada u životu nisu vidjeli tv i kako tv izgleda

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:32 03.01.2015.

Kakve naftne mrlje, I kakve bi veze naftne mrlje mogle imati s nestalim zrakoplovom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije