RATNI ZLOČINAC

Haaško tužiteljstvo zatražilo da se Šešelja vrati u pritvor

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
01.12.2014.
u 13:42

Sudsko vijeće trebalo bi poništiti Šešeljevo privremeno puštanje i zakazati saslušanje po njegovu povratku u Haag

Tužiteljstvo Haaškog tribunala objavilo je danas podnesak kojim traži da se Vojislava Šešelja vrati u pritvor jer njegovo ponašanje na slobodi podriva temelje odluke o njegovu privremenom puštanju.

"Sudsko vijeće trebalo bi poništiti Šešeljevo privremeno puštanje i zakazati saslušanje po njegovu povratku u Haag kako bi proučilo pitanje bilo kakvih budućih puštanja na privremenu slobodu u ovom predmetu", piše u podnesku Haaškog tužiteljstva. Podnesak je objavljen danas, ali napisan je još u petak, 28. studenog. Nejasno je zašto ga Haaški sud nije objavio odmah.

Tužitelji u podnesku objašnjavaju kako nisu imali temelja, u fazi donošenja te odluke, dovoditi u pitanje odluku Raspravnog vijeća o privremenom puštanju Šešelja na slobodu, napisanu 6. studenog.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Reuters/PIXSELL

"Sada je, međutim, jasno da je povjerenje raspravnog vijeća u Šešeljevo ponašanje bilo neutemeljeno. On je izričito izjavio da se neće vratiti na Tribunal. On je prijetio ljudima koji surađuju s tužiteljstvom. On je jasno pokazao da njegovo zdravstveno stanje nije prepreka davanju neprihvatljivih javnih izjava koje su zapaljive i uvredljive za žrtve. Također je dao javne izjave koje dovode u pitanje procjenu raspravnog vijeća o ekstremnosti njegova zdravstvena stanja. U izostanku proprio motu mjera raspravnog vijeća za nadgledanje posljedica privremenog puštanja na slobodu koje je naložilo, dužnost je tužiteljstva da potakne ta pitanja", navodi se u podnesku, čiji sadržaj prvi objavljuje Večernji list.

Tužiteljstvo poziva raspravno vijeće u predmetu Šešelj da se hitno sastane i "potpuno i transparentno" odluči o pitanjima iz ovog podneska.

>> Šešelj je govorio Gotovini i Markaču da će biti oslobođeni

>> Šešelj je u Haagu jedino Šljivančanina htio namlatiti

>>Picula: Riječ je o trostrukom pritisku

Komentara 115

MO
mozdaznam
13:48 01.12.2014.

eto ga. kao sto sam i rekao već ovdje. Sad je Srbija na testu. Sad se njegovi ucenici moraju odlučiti sto ce iako su se ograđivali od njega cjelokupno.

DU
Deleted user
13:45 01.12.2014.

pa bilo je i vrijeme

Avatar T0MISLAV
T0MISLAV
13:50 01.12.2014.

naravno, on će svojevoljno se vratiti...ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije