akcija lutka

VIDEO Mafijaški boss pobjegao pred policijom u 'sigurnu' C. Goru

lutka
Screenshoot
12.09.2012.
u 18:52

Kaljemendi je na crnoj listi 
SAD-a zbog trgovine narkoticima. U akciji je uhićen i Bojan Cvijan, bivši šef odjela za narkotike SIPA-e

U akciji kodnog imena “Lutka” u srijedu je na području BiH uhićeno više osoba te je pretraženo više stanova. Riječ je o jednoj od najvećih policijskih akcija na području susjedne države posljednjih godina, a meta akcije najveća je zločinačka organizacija u BiH, za koju policija sumnja da stoji iza većeg broja teških, do sada nerasvijetljenih kaznenih djela.

Iako je među uhićenima i Bojan Cvijan, bivši šef odjela za narkotike SIPA-e (Državna agencija za istrage i zaštitu), policija zasad nije uspjela uhititi Nasera Kaljemendija, osobu za koju sumnja da je na čelu spomenute zločinačke organizacije. Kaljemendi je poznati pripadnik sarajevskog krim-miljea, a već dulje vrijeme nalazi se i na američkoj crnoj listi zbog trgovine narkoticima. Policija je danas pretražila i njegov hotel Casa grande na Ilidži u Sarajevu, no Kaljemendija nije našla.

Pretpostavlja se da je pobjegao u Crnu Goru. Inače, po onom što je zasad poznato, policija se nada da će tijekom akcije “Lutka” razriješiti najmanje šest neriješenih ubojstava i pokušaja ubojstva, nekoliko pljački banaka i transporta novca, a spomenutu zločinačku organizaciju policija povezuje s likvidacijama Ramiza Delalića Ćele i Borisa Govedarice te pljačkama 2,2 milijuna eura iz PBS banke u Sarajevu 2006. i više od 668.000 maraka iz BH Pošte 2008.

– Ovo je početak kraja organiziranog kriminala u BiH – kazao je Goran Zubac, ravnatelj SIPA-e, prezentirajući javnosti dosadašnje rezultate “Lutke”.

Komentara 10

Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
09:39 13.09.2012.

Bilo bi mu pametnije da je pobjegao u Hrvatsku. Sa takvim dosjeom imao bi priliku postati premijer, ako ne i predsjednik države. U svakom slučaju politička karijera bi mu bila osigurana.

Avatar LargoWinch
LargoWinch
20:26 12.09.2012.

Ja volim ovakav cirkus. Pa neka je i predizborni. Rasturanje mreže šiptarskog narko bosa na tv. Pa kud ćeš bolje? Kokice?

RI
Riznica
20:13 12.09.2012.

Koji cirkus, pa oni prave narod budalama snimajuci ove slike hapsenja ... Snimite narodu kad ih budete pustali sutra kucama, bice dobro da i to vidimo !"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije