Pokvarilo se hlađenje

NASA naredila hitne svemirske šetnje na ISS-u

ISS
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.12.2013.
u 08:51

NASA je izvijestila da će za popravak dijela sustava hlađenja dva astronauta morati obaviti tri svemirske šetnje, a prva je planirana za subotu.

Američka svemirska agencija NASA naredila je nekoliko hitnih svemirskih šetnji astronautima koji trebaju popraviti sustav za hlađenje na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), piše BBC.

NASA je izvijestila da će za popravak dijela sustava hlađenja dva astronauta morati obaviti tri svemirske šetnje, a prva je planirana za subotu.

Polovica sustava hlađenja se automatski isključila prošlog tjedna nakon što su zabilježene neuobičajene temperature. NASA tvrdi da je situacija potencijalno ozbiljna, ali životi nisu ugroženi. Svaka svemirska šetnja će trajati najmanje šest i pol sati.

>>Oblak od Pekinga do Šangaja: Zagađenje u Kini vidi se iz svemira!

>>Senzacija: Jupiterov mjesec konačno izbacio vodenu paru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije