Svemirska agencija

Usred rata Assad ide osvojiti svemir

bashar al-assad
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
20.03.2014.
u 08:57

Vlada u Damasku objavila je da je Sirija osnovala vlastitu svemirsku agenciju

Vijesti koje posljednje tri godine dolaze iz Sirije govore uglavnom o žrtvama i razaranjima u sukobu koji je podijelio zemlju i u kojem je poginulo više od 140 tisuća ljudi, a gotovo dva i pol milijuna otjerano je u progonstvo.

U takvim okolnostima najnovije priopćenje koje je stiglo iz sirijske vlade moglo bi se svrstati u rubriku vjerovali ili ne. Vlada u Damasku, naime, objavila je da je Sirija osnovala vlastitu svemirsku agenciju koja se zove Sirijska svemirska agencija i bavit će se znanstvenim istraživanjem svemira! Iz vlade su poručili da su državne financije stabilne te kako za svemirski program nisu nužno potrebni veliki iznosi, što su potkrijepili primjerima Indije, Nigerije i Ukrajine koje također imaju svemirske agencije.

>> 'Hrvatska bi, poput zemalja EU, trebala primati sirijske izbjeglice'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije