Hrvatska - SAD

Čilić mi je dao recept za Isnera

Borna Ćorić
Foto: Reuters
1/5
15.07.2016.
u 15:17

Iako je u dvoboju sa 16. igračem svijeta očiti postranik, Borna Ćorić smatra da nije bez izgleda prvog dana meča u Portlandu.

Ako se sastav našeg para bude držao u tajnosti do posljednjeg trenutka, kad su u pitanju pojedinačni susreti četvrtfinalnog dvoboja Davisova kupa između SAD-a i Hrvatske u Portlandu, nepoznanica nema. Prvog dana, u petak, igrat će Jack Sock (26. na ATP listi) i Marin Čilić (12.) te John Isner (16.) i Borna Ćorić (54.).

Brža lopta više mi odgovara

U Beavertonu, predgrađu Portlanda u kojem će se igrati ovaj meč (pred mogućih 6000 gledatelja, već su se najavile i skupine Hrvata), jučer je bilo sunčano, a takva je prognoza i za cijeli vikend. Koliko ti uvjeti odgovaraju našim igračima, bilo je pitanje za Bornu Ćorića.

– Sad je uglavnom sunčano, za razliku od prva dva dana. Tada su lopte bile prilično spore i nisam se osjećao dobro na terenu. Meni više odgovara brža lopta i, ako se ostvare prognoze za vikend, to mi može puno pomoći – odgovorio je naš tinejdžer.

S Isnerom, s kojim igra u petak, nikad se nije sastajao, ali zato jest Čilić koji protiv najboljeg Amerikanca ima 5:0.

– Isner je zasigurno veliki favorit. Ipak, ja mislim da imam dobre izglede. Igram dobro iako se po rezultatima to možda ne bi reklo. No igram dobar tenis posljednjih mjeseci, u solidnoj sam formi i zadovoljan sam napretkom. Bilo je malo nesreće kod ždrijeba na nekim turnirima pa zato i neki porazi, no sada je vrijeme da se neke stvari poklope – smatra Ćorić.

Dakle, recept za pobjedu nad Isnerom svakako zna Marin, pitanje je samo može li ga Borna primijeniti.

Marin Čilić igrao je protiv njega pet puta, svaki je put odigrao dobro i svaki ga je put pobijedio. Jako ga dobro poznaje i već mi je rekao neke bitne stvari na kojima sam radio, recimo na reternu. Ali još ćemo malo prije meča popričati o Isneru – napomenuo je 19-godišnji Zagrepčanin koji nam je protiv Belgije donio odlučujući bod.

Slobodan u nedjelju?

– Sigurno je da mi iskustvo iz Belgije može puno koristiti. Uistinu nije lagano igrati pri omjeru 2:2, puno se očekuje od vas, veliki je pritisak... Da sam u situaciji da kod 2:2 igram protiv Socka, koji je vrlo kvalitetan igrač, ne bi mi bilo lako. Belgijsko iskustvo sigurno će mi pomoći, no mi ćemo se potruditi da u nedjelju budem slobodan...

Komentara 3

LA
LacoLaco
03:16 16.07.2016.

Ocito ti je dao krivi recept. Evo ti jeda: manje selfija, manje pi ch kica, a puno, puno vise treniranja. Mozda i samo mozda tada ces biti netko u tenisu.

Avatar Burviles
Burviles
00:55 16.07.2016.

maki,ne slušaj onog Čilića kojemu je samo lova na pameti,igraj svoju igru !

DU
Deleted user
17:41 15.07.2016.

Ajmoooo Borna, pobjedjujes Isnera! Mozes ti to! SRETNOOOOO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije