Završni Masters

Berdych razbio Čilića sa 6:3, 6:1 za sat i 14 minuta

Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
12.11.2014.
u 16:40

– Želim protiv Berdycha i Wawrinke odigrati na puno višoj razini, onoj koju sam pokazao na US Openu – kazao je Marin Čilić.

Nakon što je u prvom kolu završnog Mastersa za samo 55 minuta Marin Čilić izgubio od Novaka Đokovića, londonska publika žalila se kako nije vidjela puno dobre igre i borbe, a neki su čak tražili i povrat novca. A hrvatski tenisač ni u drugom kolu nije pružio puno bolji otpor, sa samo sat i 14 minuta igre bolji od njega bio je Tomaš Berdych, koji je slavio sa 6:3, 6:1.

Češki tenisač, koji je na ovom turniru šesti nositelj, bolje je otvorio susret i već u prvom gemu oduzeo Marinu servis. Pri rezultatu 4:3 Čilić je imao dvije break lopte, ali nije uspio izjednačiti rezultat i Berdych je otišao na 5:3, a onda napravio još jedan break i uzeo set. Početkom drugog oba su tenisača osvojila svoje servise, a onda se šesti nositelj do kraja razmahao i dobio sve do kraja. Tako je nakon sat i 14 minuta došao do uvjerljive pobjede protiv Čilića, šeste u njihovu desetom međusobnom srazu.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Marin je i danas izgledao jako loše na terenu, kao da nema ni previše motivacije i potvrdio da mu protiv Đokovića nije bio samo loš dan, već da je na ovaj turnir došao u lošoj formi. Ni servis ga nije previše služio, imao je samo tri asa, a u ovom kratkom meču uspio je napraviti čak 30 neprisiljenih pogrešaka.

Berdych je, pak, bio koncentriran kad je trebalo, četiri puta je oduzimao servis Čiliću, dok naš igrač nije iskoristio ni jednu od šest prilika. Ukupno je Čeh osvojio 63 poena, a Čilić 20 manje.

Nakon dva kola Berdych ima jednu pobjedu, a Čilić je bez boda.

MASTERS 2. kolo

MARIN ČILIĆ - TOMAŠ BERDYCH 3:6, 1:6

2.SET

1:6 – Opirao se Čilić, možda i najveća borba vodila se u zadnjem gemu, ali Berdych ga je ipak osvojio. Tako je završio je ovaj meč, Čeh je pobijedio sa 6:3, 6:1.

1:5 – Čilić je potpuno potonuo, samo jedan poen osvojio je na svoj servis. Berdych ima 5:1 i servira za meč.

1:4 – Nije mogao Marin odmah vratiti izgubljeni servis, češki tenisač bez prevelikih problema poveo je 4:1. Ivanišević izgleda zabrinuto i ljutito.

1:3 – Čilić je svoj servis otvorio sa 30:0, ali onda je stao, Berdych je osvojio četiri uzastopna poena i ima break prednosti u drugom setu.

1:2 – Berdych je uspio izvući svoj servis, iako je Čilić imao dvije break-lopte. No, Čeh je bio koncentriran i opet je u vodstvu.

1:1 – Oba tenisača bez većih problema uzeli su svoje servise na početku drugog seta.

1. SET

3:6 – Šesti igrač svijeta drugi put oduzeo je servis Čiliću i zaključio prvi set u kojem je hrvatskom tenisaču malo toga polazilo za rukom.

3:5 – Veliku priliku propustio je Čilić! Imao je dvije break lopte i mogao je vratiti stvari na početak. Berdych je ipak zadržao servis.

3:4 – Berdych ponovno nije imao poteškoća na svojem servisu. No, zato je Čilić opasno živio na svojem kod rezultata 4:2. Čeh je imao dvije break lopte (40:15), ali se Međugorac izvukao povezavši nekoliko poena.

2:3 – Čeh je bez izgubljenog poena na servisu povisio prednost, a onda je Čilić smanjio na 3:2.

1:2 – Marin je izgleda pronašao pravi ritam. Osvojio je servis bez izgubljenog poena.

0:2 – Berdych je bio siguran na svom servisu.

0:1 – Marin Čilić nesigurno je počeo meč. Čeh je imao dvije break lopte (15:40), ali je Međugorac uspio izjednačiti. Ipak, Berdych mu je uspio oduzeti servis.

Marin Čilić bio je razočaran nakon uvjerljivog poraza u meču s Novakom Đokovićem u 1. kolu Mastersa, ali ne i obeshrabren. Upro je oči u ono što tek slijedi.

– Sreća je da turnir ima ovakav format, dopušta poraz ili čak dva, pa i nakon lošijeg meča u prvom kolu još uvijek imam priliku proći dalje. Sad igram protiv Berdycha koji je također odigrao slabiji meč na otvaranju. I on i ja željet ćemo popraviti dojam. Ja sam iznimno motiviran za nastavak turnira. Možda je i dobro da je poraz došao u prvom meču. Pokušat ću ga iskoristiti za buđenje, želim protiv Berdycha i Wawrinke odigrati na puno višoj razini, onoj koju sam pokazao na US Openu – kazao je Marin Čilić.

Je li se osvajač US Opena razbudio i probudio, može li pronaći dio forme iz New Yorka, vidjet ćemo danas u O2 Areni. Marin protiv Čeha ima poraz više (4-5), ali dobio je oba posljednja dvoboja – u Wimbledonu i na US Openu – i to bez izgubljenog seta. Zna Marin da je to meč koji mu pruža priliku da protiv Wawrinke dosanja novi san.

>>Dodig i Melo opet slavili i osigurali polufinale Mastersa!

>>Srbijanski mediji: Đoković je rastužio i hrvatske nogometaše

Komentara 42

Avatar aquafresh33
aquafresh33
16:23 12.11.2014.

onako realno, izgleda da je us open bio samo trenutak inspiracije.

Avatar jigaboo
jigaboo
17:49 12.11.2014.

Cilic je ispodprosjecan igrac. otvorio mu se slucano zdrijeb u USA ko I onda ivi majoli u Parizu a poslije toga nikad vise nista. ispadaju u prvom kolu.

BG
BG
15:21 12.11.2014.

cilic je stvarno prosecan teniser sa realno losom koncentracijom. ima problem u glavi i to mu otezava . osvojio je us open sasvim slucajno jer nikoga ozbiljnog nije bilo na putu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije