Kao što je bilo za očekivati, drugi dan istarske kuhinje u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj' pokazat će se teškim za natjecatelje iz unutrašnjosti Hrvatske. Maneštra od bobići i fritaja od šparoga s pršutom čine se jednostavnim za pripremanje - za Nataliju čak i previše jednostavnim, dok će Nenad pokazati da i s malo namirnica može osvojiti nepce žirija. Međutim, žiri će Biseru i dalje držati pod povećalom!
Prvi dan donio je znatan pomak u ravnoteži snaga među kandidatima – kontinentalci su tri tjedna suvereno vladali listama najboljih, no sada je red da se Primorci pokažu i dokažu. Proljeće u Istri donosi pravo bogatstvo u vidu svježih namirnica, a samim time i plejadu domaćih delicija. Mlade i svježe namirnice ne treba puno termički obrađivati, što će dokazati i današnji izazovi teme 'brzog ručka' – maneštre od bobići i fritaje sa šparogama i pršutom.
Natalija i sama priznaje da joj istarska kuhinja ne odgovara zbog jednostavnosti recepata i kratke pripreme namirnica, s čime se u svojoj kuhinji dosad nije susretala. Zbog toga je odlučila držati se recepta za oba današnja brza ručka. Za razliku od nje, Nenad će pokušati dokazati žiriju da i s malo namirnica može napraviti sočna jela. Naravno, maneštri i fritaji će dodati malo osobnosti, ali bez previše kompliciranja.
S obzirom da smo ovaj tjedan u Biserinoj regiji, žiri je drži pod posebnim povećalom i imaju velika očekivanja. Bisera maneštru često radi kod kuće pa će se žiri trebati dobro potruditi kako bi joj našao poneku zamjerku. Hoće li ih biti, doznat ćemo večeras u 21:10 sati, u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj', samo na RTL Televiziji!
>>Špiček Istarsku supu jeo - slamčicom